Görüş Bildir
Haberler
'Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın Cenaze Namazları Kılınmasın' Çağrısına, Ayasofya 'Baş İmamı' Boynukalın'dan Destek

'Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın Cenaze Namazları Kılınmasın' Çağrısına, Ayasofya 'Baş İmamı' Boynukalın'dan Destek

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Diyanet'e yaptığı 'Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın' çağrısına Ayasofya'nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'dan destek geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman'la ilgili Diyanet'e seslenip 'Cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın' çağrısı yapması büyük tepki çekmişti.

"Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş"

"Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş"

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil

Temmuz ayında müzeden camiye çevrilen Ayasofya'ya 'baş imam' olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'dan Ebubekir Sifil'e destek geldi.

Boynukalın, Özdil ve Akman'ın 'küfre girdiğini' öne sürdü ve 'Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş' dedi. Boynukalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:

 'Şâyet kendilerine (niçin alay ettiklerini) sorsan, “Biz sadece lâfa dalmıştık ve aramızda eğleniyorduk”, derler. De ki: “Allah’la, O’nun âyetleriyle ve peygamberiyle mi eğleniyordunuz?” Boşuna özür dilemeyin! Çünkü siz, (sözde) iman ettikten sonra küfrünüzü açığa vurdunuz.İçinizden (tövbe eden) bir zümreyi affetsek bile, suçlarında ısrar etmeleri sebebiyle, diğer bir zümreye azap edeceğiz.' (Tevbe suresi, 9/65-66). Bu ayetlerde açıkça ifade edildiği üzere Allah ile, onun ayetleriyle, peygamberiyle alay eden küfre girer; tövbe etmediği sürece... Küfrünü açıkça ortaya koyan tövbesini de açıkça ilan etmelidir. Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş. Ancak bendenizi asıl düşündüren şudur: İslâm diyarı olmasıyla övündüğümüz şu ülkede birilerinin İslam'a kolayca dil uzatabilmesidir. Allah Müslümanları aziz eylesin!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akman: "Mesele cami cenaze değil, IŞİD zihiyeti"

Akman: "Mesele cami cenaze değil, IŞİD zihiyeti"

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'a Cüneyt Akman'dan yanıt geldi. Akman Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

  • O 'imam' aslı astarı olmadığı halde Yılmaz Özdil ve beni ayetlerle alay etmekle kafir olmakla suçluyor. Bunun, bize ve tüm laik kesime örtülü bir ölüm tehdidi olduğu o kesimin inancını bilen herkesçe malum. Bu tehditlere sessiz kalırlarsa Diyanet ve Beştepe suça ortak olur.

  • Ayasofya'ya herhalde fikirleri bilinerek imam olarak atanmış olan bu şahıs savunduğu fikrinde samimi ise çıksın onları bihakkın savunsun. Yok ne yaptığını biliyor ve gerçekten dinine inanıyorsa tövbe etsin ve görevi de bıraksın.

  • Mesele cami cenaze filan değil. Selefi-IŞİD zihniyeti. Baktılar tepeden ses çıkmadı, asıl tehditlerini şimdi yapıyorlar. Mesele Yılmaz Özdil ve ben değiliz. Laik tüm vatandaşlara katliam tehdidi var burada. Laik ve bilimsel düşünceyi Kur'ana hakaret diye yutturmaya çalışıyorlar.

  • Bu arada böylesi bir rezalete Diyanet'ten ve AKP yönetiminden ses çıkmadığı gibi (Mecelle'ye göre 'Sükut İkrardır!) onlar için ne yazıktır ki demokrat ve/veya aklî geçinen muhafazakar/dindar parti ve ilahiyatçılardan da ses çıkmıyor.

  • Öyle görünüyor ki IŞİD zihniyetinin temelini teşkil eden bu Selefi anlayış devletin her kademesine nüfuz emiş vaziyette. Türkiye'nin durumu Suudi'lerden beterdir. Bu adam ve benzerleri İslam dinine en büyük hakareti bizzat kendileri üstelik bilerek yapmaktadır

Özdil: "Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğunun kanıtı"

Özdil: "Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğunun kanıtı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de, Prof. Boynukalın'ın kendisine hedef alan çıkışına tepki gösterdi. Özdil, şunları kaydetti:

  • Özenle seçilmiş bir tarih olduğunu düşünüyorum. Namuslu gazetecilik yaptığımız için sık sık çeşitli linç kampanyalarının hedefi oluruz. Daha dün yeni bir linç kampanyası başlatılacağını söylemiştim. Bu asılsız linç kampanyasının işaret fişeğini Ebubekir Sifil vermişti. Dine de hukuka da sığmayan linç kampanyasının sözcülüğünü de belli ki Ayasofya'nın imamına yaptırmışlar.

  • Din görevlilerinin hele ki Ayasofya kadar önemli bir camiinin baş imamının böylesine vebal alması ve siyasete bu kadar angaje olması, bir siyasi partinin emellerine bu kadar alet olması Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğunun kanıtıdır. Belli ki önümüzdeki seçimin kampanya malzemesi olarak yine dindar insanlarımızın dini duygularını alet edecekler, kullanacaklar.

  • Ayasofya imamını Allah ıslah etsin. Ama şunu da bilsin ki Allah'ın huzuruna çıktığında Yılmaz Özdil'in vebali ile çıkacaktır. Dini siyasete bu kadar alet eden bir imama, bir Müslüman Türk vatandaşı olarak hakkımı helal etmiyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
69
36
10
9
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Makaraya aldığınız ayetlere yapışarak anca kendiniz gibi toplumda barınmak için dine ihtiyaç duyan ahlâk ve edep yoksunu meczup kesimi güdersiniz o kadar. Ma... Devamını Gör

AlchemisTT

bakara makara diyen de bunlardan değilmiydi la? işine geldiğinde müslüman bunlarda

Pasif Kullanıcı

Ayasofya'yı yaptıran bizans imparatorunun kemikleri sızlıyordur şimdi yaptırdığı eser bu cahil cühela hanzoların eline geçtiği için