Görüş Bildir
Haberler
Yılmaz Köksal Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yılmaz Köksal Son Yolculuğuna Uğurlandı

ATKN
24.10.2015 - 17:03 Son Güncelleme: 24.10.2015 - 17:11

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sinema oyuncusu Yılmaz Köksal'ın cenazesi, Kanlıca Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sinema oyuncusu Yılmaz Köksal'ın cenazesi, öğle namazını müteakip Üsküdar Şakirin Camii'nde kılınan namazın ardından Kanlıca Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Cenaze namazına katılan ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, Köksal'la bir çok filmde beraber oynadıklarını belirterek, 'Çok küçük rollerdi. Sonra Malkoçoğlu'nda benim savaş arkadaşımdı. Ne büyük kaleler fethettik. Ne büyük orduları bozguna uğrattık. Bak şimdi küçücük rolden başrole geldi. Bu, Türk sinemasında çok önemli birşey. Nasıl bir irade. Nasıl bir çalışkanlık. Nasıl bir disiplin. Nasıl bir inanç. Yani, beyaz, uzun yeleli atlara binip güneşe gidiyor kahramanlar' ifadelerini kullandı.

Sinema ve dizi oyuncusu Halil Ergün, 'Allah rahmet eylesin. Başarısıyla, mesleğini çok sevişiyle, halkı gerçekten eğlendirip mutlu edişiyle, çok değerle yaşadı. Nur içinde yatsın' diye konuştu.

Sanatçının oğlu Murat Köksal, babasının hayatını sinemaya vakfettiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

'Herkesin acısı var. Türk sinemasının başı sağolsun. Söylenecek çok da birşey yok. Sinemadan başka birşeyle meşguliyeti olmadı. Son günlerinde iyi, olumlu yaşadı. İyi de gitti aramızdan. Sitem edecek pozisyonda olmadık çok şükür. Herkes elinden geleni yaptı. Çok acılı bir günümüz de olmadı. Sevenleri yanındaydı aslında. Her sanatçının olduğu gibi son günlerinde daha çok çalışmak istedi.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda