Görüş Bildir
Haberler
Yılmaz Güney Film Festivali Başlıyor

Yılmaz Güney Film Festivali Başlıyor

Ulaş
12.12.2015 - 14:00

Bu yıl 6. kez gerçekleştirilecek Yılmaz Güney Kısa Film Festivali, Batman Belediyesi'nin desteğiyle Ortadoğu Sinema Akademisi tarafından 16-20 Aralık günleri arasında yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Yılmaz Güney Kısa Film Festivali'ne bu yıl kısa film dalında 80, senaryo dalında ise 12 çalışma başvurdu. Ön jüri 10 kısa film ve 5 senaryoyu festival ana jürisinin değerlendirmesine sundu. Bu eserler hem izleyici ile buluşturulacak hem de ilk üçe giren eserlere ödülleri verilecek.

15 Aralık günü açılış galası ile start alacak festivalin bu yıl ki teması 'Direnen Halk, Direnişçi Sinema' olarak belirlendi. Gala gecesinin fimi ise Yılmaz Güney'in 'Duvar' filmi olacak.

Festival boyunca Yılmaz Güney Sinema Salonu, halkevlerinde ve Beşiri ilçesinde film ve belgesel gösterimleri, söyleyişiler, paneller ve yarışma filmlerinin gösterimi gerçekleştirilecek. Film gösterimlerinin ardından filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları izleyici ile buluşacak.

Yarışmaya kalan 10 kısa film şunlar:

Yarışmaya kalan 10 kısa film şunlar:

Poke: Faruq Samani

Angelus Novus  (Aboozar Amini), Azad (Yakup Tekintanğaç), Bartalakbaz (Sajad Ahmadbeıgı),  Hêk (Muaz Güneş), Mast (Tahsin Özmen), Mitomani (Bulut Gümüşboğa), Poke (Faruq Samani), Şeva Dirêj (Shamal Sabri), The wind suddenly (Edris Samani), Zange Varzesh -p.e. class- (Jabbar Salehı)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
5
5
1
1
0
0