Görüş Bildir
Haberler
Foto Muhabir Kerim Ökten'in İnanılmaz Ölümü

Foto Muhabir Kerim Ökten'in İnanılmaz Ölümü

adem kara
10.04.2014 - 16:00 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 19:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğrafları Ses Getirmişti. Yıldırım Düştü, Gazeteci Öldü

Alınan bilgiye göre, 34 VK 2614 plakalı motosikletiyle Çanakkale'den Ezine istikametine doğru gelen Ökten'in üzerine ilçe girişinde yıldırım düştü. 112 acil sağlık ekiplerince Ezine Devlet Hastanesi'ne götürülen Ökten, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

World Press fotoğraf yarışmasının bu yıl ki jüri üyeleri arasında yer aldığı öğrenilen Ökten'in cenazesi, hastane morguna kaldırıldı.

Kerim Ökten Kimdir?

1972 yılında Istanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü’nde 1 yıl, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi Fotoğraf Bölümü’nde 4 yıl eğitim gördü. 1 Numara Yayıncılık Dergi Grubu (Aktuel, Time Out vs), Yeni Yüzyıl Gazetesi, NTV (Doğuş Yayınları) Dergi gruplarında fotomuhabirliği ve serbest fotoğrafçı olarak çalıştıktan sonra EPA ardından da ise Associated Press’te serbest fotoğrafçı olarak görev yaptı. 2001 yılında EPA’da kadrolu olarak çalışmaya basladı. 2003 yılında EPA Türkiye Sorumlusu oldu. 2011 yılından itibaren EPA’nın Londra’daki merkezinde Kıdemli Fotoğrafçı olarak görevlendirildikten sonra Birleşik Krallık (İngiltere, İrlanda, İskocya, Galler ve Serbest İrlanda) Bölgesinin sorumlusu Şef Foto Muhabiri olarak görev yaptı. Ökten, 2014 başında İstanbul’a geri döndü.

Ökten'in Gezi olayları sırasında Taksim'de çektiği bu fotoğraf 2013 yılının kareleri arasında yer almıştı:

Ökten, hafızalara kazınan karelerinden birini de 2011 yılında İngiltere'deki protestolarda çekmişti:

Medyatava

Kaynak: http://www.medyatava.com/haber/fotogr...

Foto muhabiri Kerim Şevket Ökten, yıldırım isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi

Çanakkale'de motosikletiyle seyir halindeyken yıldırım isabet eden EPA foto muhabiri ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi Kerim Şevket Ökten, yaşamını yitirdi.

European Pressphoto Agency (EPA) foto muhabiri Kerim Şevket Ökten, Çanakkale'de motosikletiyle seyir halindeyken yıldırım isabet etmesi sonucu öldü.

Alınan bilgiye göre, 34 VK 2614 plakalı motosikletiyle Çanakkale'den Ezine'ye gelen EPA'nın Birleşik Krallık ve İrlanda Bürosu Şefi ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi de olan Kerim Şevket Ökten'in üzerine, ilçe girişinde yıldırım düştü.

Sağlık ekiplerince Ezine Devlet Hastanesine kaldırılan Ökten, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

World Press fotoğraf yarışmasının bu yıl ki jüri üyeleri arasında yer aldığı öğrenilen Ökten'in cenazesi, hastane morguna kaldırıldı.

AA

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...

Ökten'in Gezi olayları sırasında Taksim'de çektiği bu fotoğraf 2013 yılının kareleri arasında yer almıştı.

Ökten, hafızalara kazınan karelerinden birini de 2011 yılında İngiltere'deki protestolarda çekmişti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0