Görüş Bildir
Haberler
Yetkililer Harekete Geçti: Nükleer Reaktörün Yapıştırıcı ile Onarılması Tartışma Yarattı

Yetkililer Harekete Geçti: Nükleer Reaktörün Yapıştırıcı ile Onarılması Tartışma Yarattı

Trident nükleer denizaltılarından birinde yapılan teftiş sonucu ortaya çıkan ihmal İngiltere basınında infiale neden oldu. Basında yer alan habere göre, 88 milyon sterlinlik nükleer denizaltıda bozulan parçalar değiştirmek yerine yapıştırıcı ile tutturuldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırık civatalar yapıştırıcı ile tutturuldu

Kırık civatalar yapıştırıcı ile tutturuldu

Kritik ihmali İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace açıkladı. Trident nükleer denizaltılarından birinin rutin bir teftişinde tuhaf bir şekilde başarısız onarım çalışmalarına dair kanıtlar bulunduğunu açıklayan Wallace, acil soruşturma çağrısı yaptı.

Sivil müteahhitler, 2015 yılında Trident füzeleri taşıyan HMS Vanguard'da nükleer reaktör odası çalışması yürütmüştü.

TRT'nin The Sun'dan aktardığı habere göre, Onarım ekibinin HMS Vanguard'ın nükleer reaktöründeki soğutma borularını bir arada tutmak için kullanılan birkaç kırık cıvata başını sabitlemek için, civata değiştirmek yerine süper yapıştırıcı kullandıkları iddia ediliyor.

Felakete yol açabileceği belirtildi

Felakete yol açabileceği belirtildi

The Sun, reaktörün erimesini önleyen soğutma sıvısı borularında izolasyonu yerinde tutan en az yedi cıvatanın bu şekilde tamir edildiğini iddia etti.

Felakete yol açabilecek onarımlar, bu ayın başlarında, reaktörün maksimum güçte planlanan ilk ateşlemesinden önceki rutin bir kontrol sırasında cıvatalardan birinin düşmesiyle fark edildi.

Olayın savunma yetkilileri arasında öfkeye yol açtığı bildirildi.

The Sun, Wallace'ın acil bir toplantı talep ettiğini ve soruşturma ile birlikte gelecekteki çalışmalar hakkında güvence talep ettiğini yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
herif_hayvan

Şimdi Avrupa bizi nasıl kıskanmasın? Ya bizim de nükleer reaktörlü denizaltımız olup da benzer bir felakete ramak kalsaydı! O zaman denk olurduk, kıskanmazla... Devamını Gör