Görüş Bildir
Haberler
Yeterince Yorucu İş Hayatını Varlığıyla Daha da Çekilmez Kılan Ofisten Irak 10 Tip

Yeterince Yorucu İş Hayatını Varlığıyla Daha da Çekilmez Kılan Ofisten Irak 10 Tip

Aslında saymakla bitmezler! İş hayatının günlük koşuşturması içinde yeterince kafamız yanmıyormuş gibi, üstüne işin yapılmasını olanaksız kılan birbirinden cins insanla bir şekilde geçinebilmek durumunda kalırız. Bu liste epeyce daha uzatılabilir ama hemen hemen her ofiste görebileceğimiz 10 demirbaş arkadaşa birlikte bakalım. 😒

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüksek gerilim hatları

Çalışılması en zor insanlarda başa oynayan arkadaşlar bunlar. Dokunsan elektrik çarpacağını sadece bakarak bile anlayabiliriz. Kendi streslerinin tümünü dışarı vermeye yer ararlar.

2. Mükemmeliyetçiler

'İyi' asla bu arkadaşlara yetmez. İşi düzgünce bitirip teslim etmek yerine kusursuzluk saplantısı içinde çalışırlar. Yaptıkları ya da yaptırdıkları her iş eksiksiz olmalıdır. Pek çok işin bitebileceği sürede yok yere aynı şeyi elden geçirip durmanıza neden olurlar.

3. Bir türlü laf anlatamadığımız eski kafalılar

Kendilerine değişim, yenilik dendiğinde gözüne far tutulmuş tavşan gibi felç geçiren bu model hele de az buçuk söz sahibiyse eyvahlar olsun.

4. “Valla bu benim işim değil"ciler

- Rica etsem ben yokken telefonlarıma bakabilir misin?

- Hayır benim işim değil.

😄 Peki. İnanılmaz insanlardır hakikaten, kendi yetki ve sorumluluk alanının dışındaki tek bir çöpe dahi elini sürdüremezsiniz.

5. Müzmin dedikoducular

Yürütülen işler hakkında, ofisteki insanlar hakkında mütemadiyen spekülatif hikayeleri vardır. 'Kim işten atılacak, kim ne maaş alıyor, kim kiminle kırıştırıyor; ASLINDA O İŞİN ASLI ASTARI NE' -bu şekilde sürekli bir kazan kaynatır; kulis yaparlar. Kendilerini bulmak için ofisteki Türk kahvesi kokusunu takip edebilirsiniz. ☕

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnsanın enerjisini vakumlayan kronik kötümserler

Her şeyde olumsuz bir yan mutlaka bulur; şirket o yıl rekor ciro yapmış olsun, kutlama yemeğinde 'büyük resmi' görerek uzun vadeli bir takım konuların iç karartıcı analizlerine girişir. Daha sevindiğini görebilen olmadı.

7. Herrrrrr şeye muhalefet olanlar

İstediğiniz kadar iyi bir fikir ya da öneriyle gelin, reddetmeye zaten baştan hazırlıklıdır. 

- Şöyleyken şöyle yapabiliriz.

- Olmaz!

- Neden olmaz?

- Olmaz çünkü.

İkna olduk, çok teşekkürler.

8. En ufak eleştiride küsüp odasına kaçanlar

Aslında bu, en başarılı insanlarda dahi görülebilen bu tutum. Biraz eleştiriye tahammülsüzlükle alakalı ama aşırı zayıf sinirlerin de etkisi büyük tabii. Bu tarz 'Beni kimse sevmiyor'cular yine de aslında bu listenin en az zararlısı herhalde.

9. İşin özünü unutup anlamsız detaylarda boğularak kendine de size de ızdırap olanlar

Diyelim hazırlanan sunumda içerikten evvel, slayt düzeni, alt-üst boşluk dengesi gibi anlamsız işlerle uğraşır ve işleri geciktirir.

10. Son olarak, asla sorumluluk almayıp başkasına çamur atmaya yer arayanlar

Asla kendini sorumlu görmez; suçu hep başkasına atmaya bakar. Yanıtlanmayan bir e-mail için okyanusun dibindeki fiber optik kablolara kadar suçlayabilir ama 'ya ben bunu atlamışım' asla demez.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
12
7
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lxx

Sabahın 8 buçuğunda full makyaj işe gelip makyajsız herkese "ayy canım çok solgun görünüyosun hasta mısın yoksa?" diyenleri unutmuşsunuz.

Nick Fury

Onlar, haset ve fesatlıkla birlikte müzmin dedikoducular içerisinde.

Nick Fury

Her tipin veya çoğunun tek bedende buluşanları vardır ki onlar kara delik gibi sizi çekerler. Zombi gibidirler. Olumsuz emoji kullananlar içerikte kendilerin... Devamını Gör