Görüş Bildir
Haberler
Yeryüzündeki Birbirinden Tehlikeli 10 Zehir

Yeryüzündeki Birbirinden Tehlikeli 10 Zehir

çağrı Ipek
13.02.2015 - 15:10 Son Güncelleme: 21.02.2015 - 14:24

Her gün hayatımıza giren milyonlarca farklı kimyasal var. Ancak içlerinde bazıları var ki diğerlerine nazaran oldukça tehlikeli. İlaç olarak kullanıp şifa aradığımız, ya da evimizin temizliğinde kullandığımız bu kimyasallardan en tehlikeli olanlarından 10'unu derledik.

Başlamadan önce bir not: Ne proteinler (botillium toxini gibi) ne de radioaktif elementler (polonium 210 vb) bu listeye dahil edilmemiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Digoksin

10. Digoksin

Uygun dozlarda kullanılırsa kalp üzerine olumlu etkileri olan, dijitalis bitkisi ailesinden  elde edilen bir kimyasal. Amerika'da Charles Cullen isimli bir hemşire, ölüm meleği adı takılmıştır kendisine, bu ilacı ölümcül dozda kullanarak 40'ın üzerinde hastasının ölümüne sebep olmuştur.

9. Hidrojen Peroksit

9. Hidrojen Peroksit

Bildiğimiz çamaşır suyu aslında. Dezenfektan olarak kullanıyoruz günlük yaşantımızda ancak bu amaçla kullandığımız konsantrasyon %3-%6 arasında. Bu yüzdeyi daha da artırsak çamaşır suyumuz bir roket yakıtına dönüşebilir. 

2005 yılında Londra Metrosu'ndaki terör saldırılarında da kullanılan bu kimyasal 52 kişinin ölümüne de sebep olmuştu.

8. Etilen Glikol

8. Etilen Glikol

Kışın arabalarımıza koyduğumuz antifriz var ya, işte bu o. Oldukça ucuz ve ulaşılabilir olması tehlikesini artırıyor. 

Hafif tatlı bir tadı olan bu bileşik vücuda alınınca toksik yapıdaki oxalic asite dönüştürülüyor ve çoklu organ yetmezliğinden 72 saat içinde ölüm gerçekleşiyor. 

Bu kimsayalın ilacı ise çok tanıdık: ALKOL

7. Nikotin

7. Nikotin

Nikotini bilmeyen yoktur. Dünyada en çok temas ettiğimiz kimyasallardan. Özellikle sigara tiryakileri tarafından sömürülen bu kimyasalın sıvı formu saatler içinde insanı ölüme götürebilir.

6. Sodyum Siyanit

6. Sodyum Siyanit

Endüstriyel bir reaktif madde olan Sodyum Siyanit'in hedef noktası solunum sistemimizdir. Öyle ki sitokrom c oksidaz isimli bir enzimi inhibe eder ve siz oksijen deryasında yüzseniz dahi oksijensizlikten ölebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Striknin

5. Striknin

Striknin, Nux vomica ağacından üretilen zehirli maddedir. Tarımda zararlı organizmalarla mücadele için kullanılmıştır. Dedikodulara göre Büyük İskender'in ölümünden de sorumlu olan bu madde aynı zamanda ilkel topluluklarda okların ucuna sürülerek savaşlarda ve avlanmalarda kullanıyordu.

4. Tabun

4. Tabun

Meyve tadındaki bir kokuya sahip olan bu kimyasal dünyanın ilk keşfedilen sinir gazlarındandır. Felce ve bilinç kaybına sebep olabilir. İran-Irak Savaşının son günlerinde Iraklı askerler tarafından kimyasal saldırı amacıyla kullanılmıştır.

3. 2,3,7,8-Tetrachlorodibenzo-p-dioxin

3. 2,3,7,8-Tetrachlorodibenzo-p-dioxin

Portakal Gazı'nı duymuşsunuzdur. İşte bu kimyasal, kısaca dioxin diyeceğim, portakal gazının atığıdır. Amerika Vietnama bu kimyasal ile özgürlük getirmiştir!

Vietnam'da çeşitli doğum öncesi deformasyonlara ve cilt lezyonlarına sebep olmuştur.

2. VX

2. VX

1950'lerde tarımda zararlı organizmalarla mücadele için çokça kullanılmıştır. Zararlı olduğu anlaşıldığında da tüm stokları imha edilmiştir ancak hala çok düşük miktarda da olsa doğada olduğu tahmin edilmektedir. Deri yoluyla 10 mg'lık bir temas ölüme sebebiyet verilebilir.

1. Batrachotoxin

1. Batrachotoxin

Bilinen en etkili zehirden bile 250 kat güçlüdür. Orta ve Güney Amerika’da yaşayan Zehirli Ok Kurbağası tarafından sentezlenmektedir. Dokunulduğunda dahi insanı felç edebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
61
26
22
19
19
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın