Görüş Bildir
Haberler
Kolay Yoldan Zengin Olmak İsteyenlere: Hala Bulunamamış 7 Gizemli Hazine

Kolay Yoldan Zengin Olmak İsteyenlere: Hala Bulunamamış 7 Gizemli Hazine

cakyz
07.10.2014 - 12:11 Son Güncelleme: 07.10.2014 - 13:28

Eğer 'gömülü hazine' hikayeleri uydurma masallar sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Hepimizin içinde bir Jack Sparrow ruhu var aslında, bir yerlerde 'hazine' sözcüğünü duyduğumuzda hemen yola çıkıp araştırmalara başlama duygusu baş gösteriyor. Maceracı kişilikler için hazırladığımız bu galeride, varlığı kanıtlanmış fakat henüz bulunamamış 7 gizemli hazineyi sıraladık. Yola çıkacaklar haber etsin, belki hazine avına katılmak isteyen yol arkadaşları olur!

Kaynak: http://mashable.com/2014/09/02/buried...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Üzgün Gece Hazinesi

1. Üzgün Gece Hazinesi

Yer: Meksiko şehri

1520 yılının haziran ayında, Aztekler'in başı İspanyol istilacılarla beladaydı. Mücadelenin sonunda, Aztek ordusu İspanyol askerleri Tenochitlan şehrinin dışına çıkarmayı başarmıştı. Fakat İspanyol askerlere şehirden kaçarken toplayabildikleri kadar değerli eşya toplamaları emredilmişti. Askerler 2 büyük problemle karşı karşıyaydı. Birincisi: Tenochitlan şehri bir gölün ortasındaydı. İkincisi ise, askerlerin taşıdıkları altınların gerçekten çok ağır olmasıydı. Bu nedenler yüzünde, İspanyol askerlerin taşıdığı altınların, Tenochitlan şehri civarında sulara gömüldüğü ve bir daha asla oradan çıkartılamadığı söyleniyor. Bu hazineyi aramaya gidecekler için yararlı bilgi: Günümüzde Meksiko şehri, Tenochitlan'dan arta kalan kurumuş havza üzerine kurulu. Bu da demek oluyor ki altınlar, modern binaların altında, toprağın derinliklerinde bir yerlerde.

2. Lima'nın Hazinesi

2. Lima'nın Hazinesi

Yer: Coco Adaları

1820 yılında, İngiliz denizci William Thompson'a çok net bir görev verilmişti: Lima ve Peru'dan elde ettiği hazineyi, hiçbir eksik olmadan Meksikaya getirmesi gerekiyordu. Fakat Thompson verilen emre uymadı ve bu büyük hazineyi Kosta Rika yakınlarında bulunan Coco Adaları çevresine gömdü. Hazine avcıları bu gizemli hazineyi bulmak için yıllardır uğraşıyor. Eski A.B.D başkanlarından Franklin D. Roosevelt bile, 1910 yılında bir kaç arkadaşıyla yola çıkıp bu hazinenin peşine düşmüş. Hazinenin bugün için değerinin 269 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

3. John Singleton Mosby'nin Yağmaladığı Hazine

3. John Singleton Mosby'nin Yağmaladığı Hazine

Yer: Haymarket yakınları, Virginia

1863 yılında, destekçileriyle birlikte oldukça riskli bir yağmalama işine girişen John Singleton Mosby, general Edwin H. Stoughton'un hazinesiyle birlikte diğer bir çok altına sahip olmuştu. Virginia bölgesinde, generale ait olan eski bir aile yadigarı ev bulan John'un amacı, ele geçirdiği hazineyi bu evde tutmaktı. Fakat karşılarına oldukça güçlü bir Birleşik Devletler ordusu çıkmıştı. Yenileceklerini hemen anlayan John, elde ettiği hazineyi en güvendiği adamlarından birine vererek, uygun bir yere gömmesini söylemişti. Bu hazine bugün hala bulunabilmiş değil.

4. La Nuestra Señora de Atocha ile Sulara Gömülen Büyük Hazine

4. La Nuestra Señora de Atocha ile Sulara Gömülen Büyük Hazine

Yer: Florida civarı

Bu hazinenin bir kısmı bulundu, fakat bu demek değil ki kalan kısmını siz bulamayacaksınız. 6 Eylül 1622'de, İspanya'ya ait hazine gemisi La Nuestra Señora de Atocha, İspanya'ya dönerken bir fırtınaya yakalandı ve Florida yakınlarında battı. Gemide bulunan tüm personel boğuldu ve büyük hazine sulara gömüldü. Amerikalı hazine avcısı Mel Fisher, bu kayıp hazinenin bir kısmını 20 Temmuz 1985 yılında buldu. Fisher'ın iddia ettiğine göre, kendisi 500 milyon dolarlık bir hazine buldu. Fakat kayıp geminin kayıtları incelendiğinde 17 ton gümüş, 128.000 altın para, 27 kg zümrüt ve 35 kutu klise altının hala kayıp olduğu söyleniyor. Kalan servetin de peşinde olan Fisher, hazine avı ile uğraşan bir şirket kurmuş ve çalıştırdığı dalgıçlar ile gece gündüz hazinenin peşinde. Söylenene göre dalgıçlar ara sıra altın paralar buluyormuş, fakat büyük hazineye henüz ulaşılamamış.

5. Guatavita Gölü Sularında Yatan Hazine

5. Guatavita Gölü Sularında Yatan Hazine

Yer: Guatavita Gölü, Kolombiya

Genellikle, sular altında uzun süre kalan altınlar antika değerine ulaşır. Fakat bu hazine için durum biraz farklı. Anlatılan hikayeye göre, günümüz Kolombiya'sında, bir grup insan çılgınca bir işe girişmiş. Kasabanın din adamını altın tozu ile kaplayıp, bu adamın Guatavita Gölü'ne altın atmasını istemişler. Su Tanrısı'na bir ibadet olarak gerçekleştirilen bu eylemde, göle oldukça büyük miktarda altın fırlatılmış. Bu hikayeden sonra yüzlerce kişi göle dalıp toprağı kazmak istemiş, fakat Kolombiya hükümeti bu bölgede yürütülecek herhangi bir hazine avını yasaklıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Naziler Tarafından Çalınan Avrupa Hazineleri

6. Naziler Tarafından Çalınan Avrupa Hazineleri

Yer: Toplitz Gölü, Avusturya

1930 ve 1940'lı yıllarda Avrupa'da terör estiren naziler, ele geçirdikleri bölgelerde evleri talan etmeleri ve değerli ne varsa çalmaları ile biliniyor. İkinci Dünya Savaşı'nda Alman güçlerinin yenilmeye başlamasıyla beraber, bir çok nazi elde ettiği değerli şeyleri ya yok etti ya da bir yerlere sakladı. Fakat bilinen bir gerçek var ki, Avusturya'da bulunan Toplitz Gölü'ne çok değerli şeyler atıldı. Bu gölün altında çok büyük bir hazine yattığı söyleniyor. Fakat Avusturya hükümeti bu bölgede hazine araması yapılmasına çok nadir izin veriyor.

7. Eyalet Altınları

7. Eyalet Altınları

Yer: Washington civarı, Birleşik Devletler

1865 yılında, Amerika'da oluşan birlik dağılma dönemine girmişti ve Güney eyaleti birlikten ayrılıyordu. Ayrılan eyaletin hazinesi ile ne yapacağına karar veremeyen birlik üyeleri, bu hazinenin bir kısmını kendi bankalarına koymaya karar verdi. Fakat söylenen o ki, arta kalan ve 140.000 dolar değerinde olan hazine Washington civarında bir yerlere gömülmüş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
37
30
20
17
14
14