Görüş Bildir
Haberler
Yeniden Meclis Gündeminde: Pet Shop'larda Kedi ve Köpek Satışına Yasak, Sokağa Atana ise Ceza

etiket Yeniden Meclis Gündeminde: Pet Shop'larda Kedi ve Köpek Satışına Yasak, Sokağa Atana ise Ceza

Batuhan
23.05.2017 - 12:19 Son Güncelleme: 24.05.2017 - 09:33

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tekrar Meclis gündemine sunacağı tasarıyla pet shop’larda kedi ve köpek satışına yasak geliyor. Bu hayvanları almak isteyenler artık 'kataloglardan' seçim yapacak. Pet shop’lardan aldıkları kedi ve köpekleri sokağa terk edenlere ise para cezası verilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk’ten Aykut Yılmaz’ın haberine göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, daha önce TBMM Çevre Komisyonu’ndan geçen ancak kadük olan ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı yeniden TBMM gündemine getirmeye hazırlanıyor.

Sadece balık ve kuş satılacak

Sadece balık ve kuş satılacak

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, pet shopta balık ve bazı kuş türleri dışında hayvan bulundurulması yasaklanıyor. Kedi, köpek gibi hayvanlar ısı ve ışık dengesi olan üretim yerlerinde kalacak. Bu hayvanları almak isteyen kişiler, pet shoplardaki 'kataloglardan' seçim yapacak.

Kedi ve köpeklere çip takılacak

Kedi ve köpeklere çip takılacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da ‘Kedi Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik’ taslağı hazırlamıştı.

Taslağa göre, evde bakılan kedi ve köpeğe pasaport verilecek ve çip takılacak. Bu hayvanların kaydedileceği veri tabanında mikroçiplerin seri numaraları, hayvan sahiplerinin ad ve soyadları ile adresleri yer alacak.

Sokağa terk edenlere para cezası

Sokağa terk edenlere para cezası

Ev hayvanlarının sahip değişikliğinde ise bir belge düzenlenecek. Belgede, hayvanın adı, mikroçip numarası, doğum tarihi, cinsiyeti, ırkı, türü, rengi, annesinin adı yer alacak. Söz konusu belgenin altına hayvanın eski ve yeni sahibi imza atacak. Ev hayvanını devralan kişi bu belge ile il müdürlüklerine başvuru yapacak.

Evde bakımını yaptığı kedi ve köpeği sokağa atarak kaderine terk edenlere para cezası uygulanacak.

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler...

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
465
157
20
15
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

1. Barınaklar ölüm kampları değil bakım alanları olmalı. 2. Kuşlar ve balıklar için de düzenleme getirilmeli. 3. Denetimler sıkılaştırılmalı. Ama Türkiye açı... Devamını Gör

thebananastand

hayvanat bahçelerini de kapatsalar ya?

F

Öğrenicez öğrenicez yavaş yavaş da olsa öğrenicez