Görüş Bildir
Haberler
Yeni Rapor Açıklandı: 'BioNTech-Pfizer Aşısı En Az 6 Ay Bağışıklık Sağlıyor, Mutasyona Karşı da Etkili'

Yeni Rapor Açıklandı: 'BioNTech-Pfizer Aşısı En Az 6 Ay Bağışıklık Sağlıyor, Mutasyona Karşı da Etkili'

Batuhan
01.04.2021 - 14:43

Almanya merkezli BioNTech ile ABD merkezli Pfizer, geliştirdikleri Kovid-19 aşısının devam eden Faz 3 klinik deneyleriyle ilgili yeni açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BioNTech-Pfizer'in devam eden Faz 3 klinik deneyleriyle ilgili yaptığı yeni açıklamada, aşının ikinci dozun ardından en az 6 ay bağışıklık teyit edildi. Açıklamaya göre Kovid-19'a karşı 6 ay boyunca yüzde 91'den fazla etkililik gösteren aşı, B.1.351 adı verilen Güney Afrika varyantına karşı yüzde 100 etkililik sağlıyor.

CNN, açıklamayla ilgili haberinde, bunun 'bir koronavirüs aşısının ne kadar uzun süre koruma sağladığına dair ilk bakış' olduğu ifade edildi. Haberde '6 ay mütevazı bir hedef olsa da, bugüne dek sunulan en iyi tahmin olan 90 günlük korumadan çok daha uzun' denildi.

Afrika mutasyonu B.1.351 varyantına karşı tam koruma sağlıyor

Afrika mutasyonu B.1.351 varyantına karşı tam koruma sağlıyor

Açıklamanın en çarpıcı yanı, bilim insanlarının aşılarla sağlanan korumadan kaçabildiğinden şüphelendiği Güney Afrika mutasyonu B.1.351 varyantına karşı tam koruma sağladığının saptanması oldu.

Ortak açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

'Aşı, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından tanımlanan ağır hastalığa karşı yüzde 100 etkili ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından tanımlandan şiddetli Kovid-19'a karş yüzde 95.3 etkili.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yani sürekli aşı olcaz. Big Pharma'ya aşı aidatına bağlandı koca dünya.

vuslat köseoğlu

Doğruymuş vallahi. 2 doz Sinovac, 3 doz Biontech oldum.