Görüş Bildir
Haberler
Yeni Bir Savaşın Habercisi mi? Suudi Arabistan ve Kuveyt, Lübnan'daki Vatandaşlarına 'Derhal Ayrılın' Çağrısı Yaptı

Yeni Bir Savaşın Habercisi mi? Suudi Arabistan ve Kuveyt, Lübnan'daki Vatandaşlarına 'Derhal Ayrılın' Çağrısı Yaptı

Emre Ordu
09.11.2017 - 22:36 Son Güncelleme: 10.11.2017 - 10:33

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasıyla patlak veren krizde sular durulmuyor. Hariri geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'da istifasını açıklamış ve konuşmasında İran ve Hizbullah'ı sert sözlerle eleştirmişti. İstifanın ardından karşılıklı suçlamalar sürerken, Suudi Arabistan ve Kuveyt, Lübnan'da bulunan vatandaşlarına 'derhal ülkeyi terk edin' çağrısı yaptı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'da yayımlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, 'Lübnan'da ikamet eden veya turistik amaçla burada bulunan Suudi

Arabistan vatandaşlarından yaşanan olumsuz şartlar nedeniyle acilen ülkeyi terk etmeleri' istendi.

Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan veya başka ülkelerden Lübnan'a seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarına da seyahatlerini iptal etmeleri tavsiye edildi. BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre Suudi Arabistan'ın ardından Kuveyt de Lübnan da bulunan vatandaşlarına benzer bir çağrı yaptı.

Hariri istifasında İran ve Hizbullah'ı hedef almıştı

Hariri istifasında İran ve Hizbullah'ı hedef almıştı

Başbakan Hariri, cumartesi günü Suudi Arabistan'da istifa ettiğini açıklamış ve can güvenliğinden endişe ettiğini söylemişti. Hariri, 'Şehit Refik Hariri'nin suikaste uğramasından öncekine benzer bir iklimde yaşıyoruz' ifadelerini kullanmıştı. Lübnan'ın eski başbakanlarından ve Saad Hariri'nin babası Refik Hariri 2005 yılında bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Saad Hariri konuşmasında Hizbullah'ı ve İran'ı hedef almıştı.

Yemen'den atılan füze gerilimi tırmandırmıştı

Yemen'den atılan füze gerilimi tırmandırmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz cumartesi günü, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'taki uluslararası havalimanını hedef alan bir balistik füze atılmış, ancak füze hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Bu saldırı Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerilimi artırmıştı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, İran'ı Yemen'deki Husi milisleri aracılığıyla ülkesine yönelik askerî saldırıda bulunmakla suçlamıştı. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise 'Suudiler bölgede adeta holiganlar gibi davranıyor, bölgenin güvenliğini tehdit ediyor sonra da izlediği tehlikeli siyasetten İran’ı sorumlu tutmaya çalışıyorlar' demişti.

Sosyal medyada "Lübnan yeni bir savaşa mı sürükleniyor?" tartışması yapılıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
56
33
14
12
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Shinobi

Lübnan'da savaş çıkarsa mülteciler nereye gider diye haritaya baktım. Ermeni nüfus Türkiye'ye gelmez. Onların haricindekilerle aramızda sadece Suriye var, bi... Devamını Gör

Ewok The Hutt

Ar*p bir rahat dur mk, yine niye götünüz kaşındıda savaş çığlığı atmaya başladınız. Yine olan masum kadına çoluğa çocuğa olacak.

görüncek adam

İsrail ve Suud piçleri yine Lübnan'ı ateşe atacaklar. Yazık , çok çekti o memleket bunlardan.