Görüş Bildir
Haberler
Yeni Anne Ve Babalara Hayatlarını Kolaylaştıracak 10 Tavsiye

Yeni Anne Ve Babalara Hayatlarını Kolaylaştıracak 10 Tavsiye

Yeni Anne Ve Babalara Hayatlarını Kolaylaştıracak 10 Tavsiye

Artık ailenize katılan yeni üyenizle yeni hayatınıza başlamanızın zamanı. Özellikle yeni anne ve baba olan, henüz biraz tecrübesiz ebeveyler, birkaç noktayı bilmeli ve ona göre davranmalıdır. Bu sayede hayatlarını biraz daha kolaylatırmaları mümkündür.

İç güdülerinize güvenin

Bebeğiniz dünyaya geldiğinde her şeyin en doğrusunu ve en iyisini yapmak istersiniz. Bu sebeple de herkesin fikrini almak ve doğrusunu öğrenmek için harekete geçebilirsiniz. Yeni doğan bebeğe nasıl bakılacağına, nasıl uyutulacağına ve nasıl emzirileceğine henüz gebe iken güvenilir kaynaklardan bilgi edinmek önemlidir. Bu sayede doğumdan sonra zaten kafanız daha fazla karışmışken, etraftan gelen duyumların hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu daha net tespit edilebilirsiniz. Bu konuda doktorunuza ve iç güdülerinize güvenin. Acemi haftalarında olsanız dahi zor doğum sürecini atlattıktan sonra, bebeğinize düzgün bakma yetisini de kendinizde bulacaksınız.

Bir süre yalnız kalamayacaksınız

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra uzun süre yalnız kalamayacaksınız. Bazı günlerde duş almaya dahi zaman bulamayacaksınız. Ancak bebeğinizin uyuduğu zaman huzurlu, minik suratını gördüğünüzde tüm yorgunluğunuz gidecek. Bebek sahibi olduğunuz zaman, hayatınız artık eskisi gibi olmayacak. Bunu kabul etmeniz ve buna göre motive olmanız gerekir. Bunun için kendinize günlük yapılması gereken listesi yapabilirsiniz. Böylece işleriniz daha çok kolaylaşacaktır.

Eşinize de zaman ayırmaya çalışın

Bebeğinize bakarak geçirdiğiniz uzun bir zamanın ardından, eşinizin sizi anlayıp şefkat göstermesini istersiniz. Bu noktada eşinizin de duruma yeni adapte olmaya başladığını ve artık iki kişinin sorumluluğunu üstlendiğini unutmayın. Gününüzden şikayet ederek bahsetmekten çok, daha olumlu olarak bahsedin. Şayet mümkünse bebeğinizi bir süre sonra, bir günlüğüne ailenize bırakıp eşinizle dışarı çıkın. Birbirinizi bu süreçte unutmamanız önemlidir.

Kendinize bakmayı da ihmal etmeyin.

Bebeğiniz uyuduğu zaman ev işlerini bir kenara bırakın ve kendinize zaman ayırın. Kahve yapın, gazetenizi okuyun. Günün kısa da olsa bir bölümünü mutlaka kendinize ayırın. Bebeğiniz uyuduktan sonra hafif hafif egzersizler yaparak vücudunuzun emzirme döneminden sonraki diyetine ve sporuna kendinizi hazırlayın. Arkadaşlarınızla vakit geçirmeye çalışın.

Hayat müşterek!

Eşinizin size yardım etmesini isteyin. Bezini sizin kadar iyi değiştiremeyebilir, banyosunu daha uzun sürede yaptırabilir. Yapıcı eleştirilerle bu durumları düzeltmeye çalışın. Bebeğe iki kişi bakılması, aile algısının daha sağlam olmasını sağlar. Eşinizin de bebek bakımını öğrenmesi ve siz yokken bebeğe bakabilmesi gerekir. Bu sebeple bebekle, babayı baş başa bırakın. Becerilerini geliştirmesine izin verin. Eşiniz ne yapması gerektiğini bırakın kendisi bulsun. Siz endişelenmeden bir süre kestirin.

Kaygılarınızı kontrol altına alın

Bebeğiniz ilk dünyaya geldiğinde birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Bebeğiniz ishal ya da kabız olabilir, kurdeşen dökebilir. Bu gibi durumlarda sakin olmaya çalışın. Ciddi sorunlarda doktora gitmekten ya da doktorunuzu aramaktan çekinmeyin. Özellikle ilk anne ve baba olanlar bebek hastalıkları konusunda henüz yeterli bilgiye sahip olmayabilir. Bu sebeple araştırmaktan, sormaktan çekinmeyin. Ancak endişelenmeyin. Bebeğiniz sizin endişelerinizi hissedebilir. Bu sebeple kontrollü olmaya çalışın.

Bebeğinizi diğer bebeklerle kıyaslamayın!

Bebeğinizin kilosunu, boyunu, gelişim aşamalarını başka bebeklerle kıyaslamayın. Nasıl ki her insan aynı değil ise, her bebek de aynı değildir. Bu sebeple bırakın bebeğiniz, kendi normal gelişimini sürdürsün. Bebeğinizin gelişimi ve diğer özellikleri normal ise, herhangi bir sorun yoktur. Bebeğin erken emeklemesi ya da daha erken mamaya geçmesi herhangi bir duruma işaret etmez.

Dinlenmeyi unutmayın

Bebeğiniz dünyaya geldiğinde fırsat bulduğunuz her an uyumayı ya da dinlenmeyi unutmayın. Bebeğinize bakmak oldukça enerji gerektiren bir iş. Haftasonları, eşinizin ya da ailenizin yardımı ile uzun uykular çekmeniz oldukça iyi olacaktır. Dinlenmeniz çamaşır yıkamaktan daha önemli. Bunu unutmayın.

Ekonominize dikkat edin

Bebeğinizin dünyaya gelmesi hayatınızı her anlamda etkileyecek. Bu durum parasal anlamda da zor durumlar yaratabilir. Bu sebeple alışverişe çıkarken ekonomik yerleri bulmaya çalışın. Bebeğinize kıyafet anlamında yardım etmek isteyenlere tavır almayın. Bebekler çok çabuk büyür. İlk ay giydiklerini ikinci ay giyemezler. Bebek heyecanı ile ilk alınan birçok eşya, hiç kullanılmadan durur. Bu sebeple yanınızda deneyimli bir annenin olması, ihtiyacınız olmayan şeylerin alınmasını engelleyecektir.

İlkleri fotoğraflamayı unutmayın!

Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bu günler o kadar hızlı geçecek ki bebeğinizin nasıl bu kadar hızlı büyüdüğüne şaşıracaksınız. Bu yüzden ilk telaşlarla bebeğinizi ilk anlarını fotoğraflamayı unutmayın. İlk yürüyüşünü, ilk emeklemesini, ilk kelimesini… Video kameralar, fotoğraf makineleri, günlük tutma yöntemi bu anlamda size oldukça yardımcı olacak.

Kaynak: http://hamilelik.com/yeni-anne-ve-bab...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın