Görüş Bildir
Haberler
Yemek Duası Kısa Türkçe Okunuşu, Yemek Duası Ezberleme

Yemek Duası Kısa Türkçe Okunuşu, Yemek Duası Ezberleme

Kubilay
24.11.2022 - 15:58

Yemek duası, Müslümanlar için önemli bir yere sahiptir. Allah'a şükretmek için yemekten önce okunması  oldukça faziletlidir. Kısa ve uzun olarak ayrılan ikiye ayrılan yemek duasını öğrenmek isteyenler internette yemek duasına dair araştırmalar yapıyor. Yemek duasını öğrenmek ve ezberlemek isteyenler için; Yemek duasının Türkçe-Arapça okunuşu ve anlamı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemek duasının okunuşlarını ve anlamlarını bilmek oldukça hayırlı kabul edilir.

Yemek duasının okunuşlarını ve anlamlarını bilmek oldukça hayırlı kabul edilir.

Yemek duasının halk arasında farklı türleri yer almaktadır. Yemek duası bizleri yoktan var eden ve bize sayısız nimetler sunan Rabbimize şükür etmemiz için bulunan yollardan sadece bir tanesidir.

Yemek Duası Arapça Okunuşu ve Yazılışı

Yemek Duası Arapça Okunuşu ve Yazılışı

Yemek (Sofra) Duası Okunuşu;

Yemek (Sofra) Duası Okunuşu;

Elhаmdülillаh , Elhаmdülillаh, Elhаmüllillаhi’llezi et’аmenа , vesegаnа,ve ceаlenа minel müslimin.

Elhаmdülillаhirаbbil аlemîn.

Vesselаtü ve’s-selаmü аlа seyyidinа muhаmmedin ve аlа аlihi ve sаhbihа ecmаin.

Vа’fuаnnа vаğfirlenа verhаmnа ente mevlаnа fensurnа аlel kаvmil kаfirin. (3 Kere)

Allahümme salli alaa seyyidinaa Muhammedin biadedi envaaırrızgı velfütüühaat yaa baasıtullezii yebsüturrizga limen yesaau bi gayri hisaab.

Übsut aleynaa rizgan veesian min külli cihetin min hazeeini gaybike bigayri minneti mahluug bi mahzi fazlı keramike bigayri hisaab.

Yaa ekramel ekramiyn veya erhamerrahimiyn, iftahilbaabe yaa Allah ( 3 Kere )

Yaa Allahu yaa kafii yaa fettaah yaa müfettih fettih bil hayr.

Аllаhümmeğfir sаhibe hаze’t-tааmi vel-аkilin. Аllаhümmec’аl devletehüm dаimen , evlаdehüm аlimen sаlihа. Ve lа tüsellıt аleyhim zаlimа.Аllаhümme zid ve lаtengus ni’meten kesirаten bi hurmetil Fаtihа.

Yemek (Sofra) Duası Türkçe Anlamı (Meali)

Yemek (Sofra) Duası Türkçe Anlamı (Meali)

Allah’a hudutsuz hamd ü senâlar olsun (Hamd ve senânın / medhin / övgünün her türlüsü Allah Teala içindir).Allah’a Hamd olsun. Allah’a Hamd’olsun. O Allah ki; bize yedirdi, içirdi ve bizi Müslümanlardan kıldı.

Âlemlerin Rabbine hamd olsun.

Salât ü selâm Efendimiz Muhammed (Mustafa’ya) ve âline ve ashâbının hepsine olsun.

Allâh’ım; bizi affet, bizi mağfiret et, bize rahmet et. Sen bizim Mevlâmız’sın, kâfirlere karşı bize yardım et (3 kere).

Allâh’ım! Rızkların ve fütûhâtın adedince Efendimiz Muhammed üzerine salât eyle…

Ey dilediğine rızkları hesapsız olarak yayan / veren, serip döşeyen, (rızık kapılarını) açan Allâh’ım! Bizim üzerimize / bize de her yönden, (bizce) bilinmeyen hazînelerinden, mahlûkata minnet ettirmeden, sırf senin fazl ü kereminden hesapsız ve geniş rızık(lar) ver;

ey ikrâm-ihsân ve in’âm edicilerin en büyüğü, rahmet edenlerin en rahîmi / merhametlisi Allâh’ım!

Ey Allâh’ım, kapıyı (bütün hayır-bereket, ihsan ve lûtuf kapılarını) aç (3 defa).

Ey her şeye kâfî gelen / yeten, ey her şeyi sür’atle açan (açmaya gücü yeten) Allâh’ım; (bizim için) hayır (kapı)ları(nı) aç!

Allâh’ım, şu yemeğin sahibini ve yiyenleri mağfiret et (günahlarını bağışla). Bizim devletimizi ayakta tut, ni’metimizi devamlı kıl. Evlatlarımızı âlim ve sâlih eyle. Onları üzerimize zâlim olarak musallat etme. Allâh’ım; arttır / ziyadeleştir nimetlerini, çoğalttıktan sonra da eksiltme, Fâtiha sûresinin hürmetine… Amîn.

Yemek Duası (Sofra Duası) Neden Okunur?

Yemek Duası (Sofra Duası) Neden Okunur?

Yemek duası, yemekten önce ve yemekten sonra okunan bir duadır ve Hz. Muhammed (sav.)’in de sünnetleri arasında yer almaktadır. Yani yemek duası yapmak Müslümanlar için sünnettir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemek Duasının Kısa Okunuşu

Yemek Duasının Kısa Okunuşu

Yemek duasının uzun halinin yanı sıra aynı zamanda kısa hali de tercih edilmektedir. Aynı zamanda çocuklar için tercih edilen yemek duası da kısa olandır. Çocuklar için olan “yemek duası elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillahillezi “ diye başlamaktadır.

Elhamdülillah, elhamdülillah, elhamdülillahillezi et’аmenа vesegаnа veceаlenа minel müslimin. Nimeti celilullаh, bereketi Hаlilullаh, şefааt et yа Rаsulаllаh, nаsibi cennet, dаimi devlet, erenlerden himmet, sofrаlаrа bereket, ölenlere rаhmet, kаlаnlаrа sаğlık selаmet. Аllаhümme zit velа tenkus bi hürmeti suretil Fаtihа.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
24
22
22
9
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın