Görüş Bildir
Haberler
Yekta Kurtuluş Sivasspor'da

Yekta Kurtuluş Sivasspor'da

Enver K.
18.08.2015 - 11:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivasspor, 2015 - 2016 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere profesyonel futbolcu Yekta Kurtuluş´u renklerine bağladı.

Galatasaray'ın sözleşmesini feshedilen Yekta Kurtuluş, Sivasspor kulüp tesislerinde başkan Mecnun Otyakmaz'ın da katıldığı imza töreninde kendisini 3 yıllığına Medicana Sivasspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

29 yaşında 1.75 boyunda orta sahada görev yapan futbolcu yeni sezonda 35 numaralı formayı terletecek. 11 Aralık 1985'te İzmir'de dünyaya gelen Yekta Kurtuluş, futbola İzmirspor alt yapısında başladı ve 2004 yılında profesyonel oldu. 3 sezon boyunca İzmir ekibinin formasını giydi. 2007 yılında İstanbul'un yolunu tutan Yekta, Kasımpaşa'ya transfer oldu. 3 sezon boyunca 90 kez Kasımpaşa forması giyen Yekta, 6 kez gol sevinci yaşadı. Ardından Galatasaray'a transfer olan deneyimli futbolcu 5 sezon giydiği sarı-kırmızılı forma ile 59 maçta 2 gol attı.

Kariyeri boyunca 263 karşılaşmaya çıkan Yekta Kurtuluş 23 kez gol sevinci yaşadı.

'Galatasaray'a kırgın değilim'

İki sezon daha sözleşmesi olmasına rağmen kadroda düşünülmediği için sarı-kırmızılı takımla yollarının ayrıldığını anlatan Yekta, 'Galatasaray'a karşı bir kırgınlığım yok. Çok güzel günler yaşadım, çok önemli başarılar elde ettik. Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve üç şampiyonluk elde ettik. Galatasaray'da çok şey gördüm ve çok şey öğrendim. Öğrendiklerimi burada göstermeye çalışacağım' şeklinde konuştu.

Milli takım hedefi

Kasımpaşa'da top koşturduğu 2010-2011 sezonunda A Milli Futbol Takımı'nın formasını giydiğini anımsatan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Medicana Sivasspor kariyerinde yeniden milli takımı hedeflediğini dile getirdi.

Süper Lig kariyerinde Kasımpaşa ve Galatasaray formalarıyla 127 maça çıkan Yekta, bu karşılaşmalarda 9 gol attı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0