Görüş Bildir
Haberler
Yazılım Dünyasına Adım Atmak İsteyenler İçin Başlangıç Noktası: Neos Yazılım & Akademi

Yazılım Dünyasına Adım Atmak İsteyenler İçin Başlangıç Noktası: Neos Yazılım & Akademi

Onedio Content
26.01.2022 - 16:22 Son Güncelleme: 27.01.2022 - 10:18

Neos Yazılım Akademi kısaca nedir?

Yazılım Mühendisi Duhan Gökkaya’nın kurucusu olduğu Neos Eğitim Bilişim Danışmanlık ve Ticaret A.Ş bünyesindeki Neos Yazılım Akademi, dünyanın her yerinden yazılım öğrenmek isteyen katılımcılarına üniversite işbirlikli ve sertifikalı canlı yazılım eğitimleri sunuyor ve öncelikli olarak katılımcılarını şirket bünyesindeki yazılım geliştirici kadrosunda görevlendirme misyonuyla ilerliyor.

%99,8 öğrenci memnuniyetiyle yazılım eğitimi alanında standartları yükselten Neos Yazılım Akademi’nin son derece ilgili kadrosu ve proje odaklı programlama eğitimlerindeki yüksek kalitesi sebebiyle çoğu zaman yeni eğitim sınıflarının kontenjanları saatler içerisinde doluyor.

Neos Yazılım Akademi; yazılım geliştirme süreçlerini ve akademinin yönetimini Bakırköy Meydan’daki 3 katlı kurum binasında gerçekleştiriyor. Modern çalışma ortamı, terasta çay partileri, Playstation ve dart turnuvaları ile personellerine herkesin hayalindeki çalışma ortamını sunan Neos A.Ş’nin personel kadrosunun %40’ını Neos Yazılım Akademi’den eğitim almış mezunlar oluşturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neos Yazılım Akademi’nin kuruluş vizyonu nedir?

Neos Yazılım Akademi’nin kuruluş vizyonu nedir?

Neos Yazılım Akademi’nin kurucusu Duhan Gökkaya, akademinin kuruluş vizyonu ve kendilerine ulaşan yüksek katılım talebi hakkında şunları söylüyor:

“Neos Yazılım Akademi’den önce yazılım eğitimi almak isteyenler için var olan seçenekler gerçek sektör ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyordu. Senelerce aynı müfredatla verilen eğitimler güncelliğini koruyamamış olduğundan, eğitim alan katılımcılar kursiyer olmaktan öteye geçemiyordu. Bununla birlikte gerçek bir zemine sahip olmayan, hukuka aykırı, sözde iş garantili kurslar potansiyel yazılımcıların aklını karıştırıyordu ve bu tarz yapılar maalesef halen var. Bu noktada şeffaf ve gerçek başarı odaklı yaklaşımımızla Türkiye’de yazılım eğitimi konusunda büyük fark yarattık.”

“Yazılım alanı çok geniş ve sürekli kendini güncellemekte. Senelerce aynı müfredatın uygulanması kesinlikle yanlıştır. Bu tarz içeriklerle başarılı mezun verilmesi mümkün değildir. Bu yüzden genç ve dinamik eğitmenlerimiz var. Neos Bilişim A.Ş’nin hem kurucusu hem de Teknoloji Sorumlusu olarak mühendislerimizle sürekli sektördeki en küçük değişimleri dahi takip ediyoruz ve hemen müfredatımıza uyguluyoruz. Bu güncellemeleri yaparken hem Stanford Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi gibi önde gelen kurumların bilgisayar bilimleri müfredatlarını, hem de dünya devi teknoloji şirketlerinin kullandığı programlama dilleri ve framework’leri inceleyerek ilerliyoruz. ”

Kurumun başarısı hem vizyon sahibi kurucusu hem de güçlü kadrosundan geliyor. Peki kadrolarının başarısının kaynağı nedir?

Neos Yazılım Akademi eğitmen seçiminde bir kritere hayati önem veriyor!

“Potansiyel bir eğitmenin çok bilgili olması veya 10 yıllarca eğitmenlik yapmış olması tek başına bir şey ifade etmiyor. Katılımcı’ya dokunabilmesi ve kendini güncel tutması gerekiyor. Bunun için özellikle eğitmen seçiminde sorduğumuz ilk soru şu: “En son ne zaman yeni bir şey öğrendiniz?”. Çünkü yazılım gibi dinamik bir alanda eğitmenin başarılı olması için günceli takip etmesi ve yeni şeyler öğrenmeye devam etmesi gerekiyor. Bu kriteri karşılayan eğitmen hem güncel bilgiler aktarıyor, hem de katılımcıyla empati kurabiliyor.”

Neos Eğitim Bilişim A.Ş Neler Yapıyor?

Neos Yazılım Akademi’den Eğitim Almak İsteyenler İçin Süreç Nasıl İlerliyor?

Kurumun yazılım uzmanlığı eğitiminden faydalanmak isteyenler için süreç oldukça basit. Öncelikle kurumun web sayfası neosyazilim.com’dan ücret ve müfredat bilgilerini inceleyebilirler. Eğer kontejan mevcutsa Neos Yazılım’ın web sitesinden eğitime kayıt olabilir veya telefonla iletişime geçerek eğitim danışmanlarına ulaşabilirler. Kayıt olduktan sonra katılımcıyla iletişime geçilerek kurumda kendisine uygun bir mentor belirleniyor ve mentor katılımcıyla iletişime geçerek tanışma sağlanıyor. Mentorler katılımcılara hem eğitim süresinde hem de sonrasında destek sağlıyor. Aynı zamanda sınıf eğitmeninin iletişim bilgileri de katılımcıyla paylaşılıyor ve henüz eğitim başlamamış dahi olsa eğitmenleriyle direkt iletişim kurabiliyorlar. Ödev ve projelerle güçlendirilmiş yazılım uzmanlığı eğitimi sonunda katılımcı üniversite onaylı e-devlette sorgulanabilir sertifikasını ve uluslararası yazılım uzmanlığı sertifikasını kazanıyor. Bu süreçte katılımcılar yalnızca eğitim almakla kalmıyor, aynı zamanda kariyer danışmanlığı hizmetiyle geleceklerine yön veriyor ve Türkiye’de ilk kez Neos tarafından uygulanan sektör simülasyonuyla sektörü bizzat deneyimliyorlar. Öğrenim sürecinin ardından uygulama sürecine geçiliyor ve 1 aylık staj süreci başlıyor. Staj sürecinde katılımcı gerçek projelerde görev alarak hocalarıyla birlikte çalışma fırsatına sahip oluyorlar. Staj süreci de tıpkı eğitim süreci gibi uzaktan gerçekleştirilebiliyor veya Bakırköy merkez şirket binasında çalışabiliyorlar. Staj sürecinde başarılı olan katılımcılar Neos Yazılım’da çalışmak üzere kurumdan teklif alıyorlar. Teklifi değerlendirip Neos kadrosuna katılabiliyor veya güçlü bilgi birikimleriyle kariyerlerini farklı yazılım şirketlerinde inşa etmeye başlıyorlar.

Sadece Yazılım Eğitimi mi?

Kurucu Duhan Gökkaya eğitim konusundaki hassasiyetini belirterek şunları söylüyor:

“En iyi bildiğimiz alanların dışına çıkmıyoruz. Her alanda eğitim düzenleyelim de ticari hacmimizi büyütelim gibi düşüncelerimiz yok. Şu anda NEOS BİLİŞİM A.Ş çatısı altında zaten yazılım faaliyetlerimiz de mevcut. Bu nedenle şu an için şirketimiz bünyesindeki Neos Yazılım Akademi’de Yazılım ve programlama eğitimleri, Eos English kuruluşumuzda ise İngilizce dil eğitimlerimiz var. Farklı alanlarda eğitim düzenleme düşüncemiz olursa o alanlarda da yüksek nitelikli uzmanlardan oluşan bir kurul oluşturup gerekli adımları atabiliriz.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merak Edenler Neos Yazılım Akademi’yi Nasıl Daha Yakından Tanıyabilir?

Sosyal medyayı son derece aktif kullanıyoruz. Linkedin, twitter, Youtube gibi platformlarda da içeriklerimize ulaşabilirler fakat tüm duyurularımızı @neosyazilimakademi Instagram hesabımızdan yapıyoruz. Takip edip bizlere mesaj atabilirler. neosyazilim.com web sitemizi inceleyebilirler. Eğitim tarih ve ücretleri gibi tüm bilgiler web sitemizde şeffaf şekilde yer almaktadır. Direkt bilgi almak isteyenler 0212 912 40 90 ve +90 501 320 53 58 hatlarıımızdan bizi arayabilir veya WhatsApp üzerinden iletişim kurabilirler.

“Önceliğimiz Uzaktan Canlı Eğitim”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
13
6
2
0
0
0