Görüş Bildir
Haberler
Yarın Bir Gün Rezil Olmamak İçin Farklarını Mutlaka Bilmeniz Gereken Kavramlar

Yarın Bir Gün Rezil Olmamak İçin Farklarını Mutlaka Bilmeniz Gereken Kavramlar

Melissa
09.06.2020 - 16:07

Bu bilgiler işe yaramayacak da hangileri yarayacak? İşte bir gün bu içeriği okuduğunuz için kendinize teşekkür edeceğiniz bilgiler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Buzağı, Dana, Düve, Tosun, İnek, Boğa, Öküz, Sığır, Manda Arasındaki Fark

1. Buzağı, Dana, Düve, Tosun, İnek, Boğa, Öküz, Sığır, Manda Arasındaki Fark

Buzağı: 0–6 aylık inek yavrusu. Erkek ya da dişi olabilir. 

Dana: 6–15 aylık inek yavrusu. Erkek veya dişi olabilir. 

Düve: Doğum yapmamış dişi inek yavrusu. 

Tosun: 15 aylık–2 yaş arası erkek inek yavrusu. 

İnek: 2 yaş ve üzeri dişi sığır.

Boğa: 2 yaş ve üzeri erkek sığır. 

Öküz: Kısırlaştırılmış boğa. 

Yani bunların hepsi sığırın yaş ve cinsiyetine göre verilmiş isimlerdir.

Manda: Sığırlardan farklı türde bir hayvan.

Malak: Yavru manda.

Yaşar: Genç manda.

Kaynak

2. Frambuaz, Ahududu ve Böğürtlen Arasındaki Fark

2. Frambuaz, Ahududu ve Böğürtlen Arasındaki Fark

Frambuaz ve ahududu eş anlamlı kelimelerdir. Pasta, kek gibi tatlılarda genelde frambuaz denmesi tercih edildiği için frambuaz ve ahududu farklı meyveler sanılabiliyor. Ama böğürtlen ve ahududu farklıdır. Böğürtlen, doğada kendiliğinden yetişen bir bitki iken ahududu böğürtlenin kültürlenmiş türüdür. Ahududu böğürtlene nazaran daha tatlıdır, böğürtlenin tadında mayhoşluk bulunur. Böğürtlenin daha çok reçeli yapılıyorken ahududu(frambuaz) pastalarda kullanılabiliyor.

Kaynak

3. Cumhuriyet Altını ve Tam Altın Arasındaki Fark

3. Cumhuriyet Altını ve Tam Altın Arasındaki Fark

Halk arasında bir çok kişi her iki altın türünü de aynı altın olarak bilmektedir. Ancak cumhuriyet altını ve tam altın birbirinden farklı altınlardır. Cumhuriyet altını Ata altını olarak bilinir. Bu altın 22 ayar ve 7.216 gramdır. Tam altın da 22 ayardır fakat 7.016 gramdır. Cumhuriyet altınının çapı 22 mm’dir, tam altın çapı ise 30 mm'dir. Tam altının bir tarafında Türkiye Cumhuriyeti ve basım tarihi yazılı iken, diğer tarafında Atatürk resmi ve kenar süslemeler vardır. Cumhuriyet altınının deseni daha farklıdır. Her iki altının ekonomik değerinin birbirinden farklı olmadığını da belirtelim.

Kaynak

4. JPG ve PNG Uzantıları Arasındaki Fark

4. JPG ve PNG Uzantıları Arasındaki Fark

İkisi de resim işleme standartlarının uzantılarıdır. Arka plan resimleri ve desenlerinde PNG formatlı resimler tercih edilir. PNG'nin transparan özelliği vardır, JPG'nin yoktur. Bu yüzden logo ve ikon yapımında PNG tercih edilmelidir. PNG resimleri genellikle daha kaliteli olduğundan JPG'den boyut olarak daha büyüktür. İnternet'in en çok kullanılan formatı JPG'dir. JPG web ortamında PNG formatından daha fazla performans gösterir. JPG'nin açılımı Joint Photographic Experts Group, PNG'nin açılımı açılımı Portable Network Graphics'tir. PNG 1990 yılında, JPG 1986 yılında kullanılmaya başlanmıştır.

Kaynak

5. Dernek ve Vakıf Arasındaki Fark

5. Dernek ve Vakıf Arasındaki Fark

Her ikisi de sivil toplum kuruluşudur (STK). En temelindeki kuruluş amaçlarına baktığımızda; dernek kişilerin bir araya gelmesiyle kurulur, yani kişiler üzerine inşa edilir. Vakıf ise mal veya hizmet üzerine kurulan bir kurumdur. Dernek kurulumu için en az 7 kişinin bir araya gelmesi şartı vardır, vakıf kurabilmek için 1 kişi yeterlidir. Dernekler kazanç ve kar amacı gütmezler; vakıfların kurulumunda mal varlığı önemlidir, hizmet edeceği amaca gelir sağlamalıdır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karbonat ve Kabartma Tozu Arasındaki Fark

6. Karbonat ve Kabartma Tozu Arasındaki Fark

Karbonat ile kabartma tozu arasındaki en belirgin fark karbonatın etki etmesi için asitli bir sıvı ile tepkimeye girmesi gerekmesidir. Asit ile tepkiye giren karbonat kendini nötralize eder ve karbondioksit gazı oluşturur. Bu gazın etkisi ile hamurun kabarmasını sağlar.

Kabartma tozu ise yapısında karbonat ve asit bulundurduğu için sıvı bir madde ile birleşmesi halinde kabarma gerçekleşecektir. Kabartma tozu sıvı bir madde ile etkileşime girince karbonat gibi karbondioksit gazı oluşturur. Bu gaz hamurun kabarmasını sağlar.

İçinde asit içermeyen tariflerde karbonat kullanmak doğru olmaz, çünkü karbonat hamurun tadına acılık katar. Kabartma tozu yoksa karbonata bir miktar limon suyu ekleyerek kabarmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kaynak

7. Kasko ve Trafik Sigortası Arasındaki Fark

7. Kasko ve Trafik Sigortası Arasındaki Fark

Trafik sigortası, her araç için zorunlu bir sigortadır, Kasko ise zorunlu olmayıp tercihe göre yaptırılabilir. Trafik sigortasının amacı, kaza durumunda suçsuz olan tarafın hasarının suçlu tarafın sigorta şirketinin ödemesi şeklinde açıklanabilir. Kaskonun amacı ise kaza yapan kişinin aracında oluşan tüm masrafları karşılamaktır. Yani Trafik sigortası suçu olmayan kişiye mağdur etmemek için alınan bir önlemdir. Kaskonun süresi 1 yıldır, çarpmaya, çalınmaya, yanma, sel ve deprem gibi olaylar neticesinde hasar görmüş aracınızın ücretini de karşılamaktadır. Trafik sigortası ise terör, sel, su baskını, yanma vb. olaylara teminat vermez.

Kaynak

8. .rar ve .zip Uzantıları Arasındaki Fark

8. .rar ve .zip Uzantıları Arasındaki Fark

İkisi de dijital dosya sıkıştırma biçimleridir. Zip sıkıştırma biçimi WinZip firmasının ürünüdür, rar ise Winrar firmasının ürünüdür. WinZip ve WinRar aynı zamanda programların adıdır. Rar sıkıştırma biçimi zip sıkıştırma biçimine göre çoğu zaman daha verimli bir sıkıştırma sunar. Bu sebeple rar dosyaları zip dosyalarından daha az yer kaplar. Rar uzantısının, arşiv düzeltme ve çoklu arşiv özellikleri vardır. Rar dosyalarına olası bir bozulma için kurtarma özelliği eklenebilir. WinZip sadece .zip uzantısı üzerinde işlem yaparken, WinRar hem .zip hem de .rar uzantısı üzerinde işlem yapar.

Kaynak

9. Watt ve Volt Arasındaki Fark

9. Watt ve Volt Arasındaki Fark

Watt, uluslararası standart güç birimidir. Buhar makinesi mucidi James Watt’a (1736-1819) atfen SI birim sisteminde güç birimi olarak kabul edilmiştir. Enerji dönüşümü oranını ölçen birimdir.

Volt, elektrikte kullanılan potansiyel fark(gerilim) birimidir. Elektromotor kuvvet birimi de volttur. Bir ohm’luk bir direnç üzerinden, bir amper’lik elektrik akımı geçmesi halinde direncin iki ucu arasındaki gerilim bir volttur.

İngiliz Kraliyet Cemiyeti 1881 senesinde elektromotif kuvvet birimi olan volt’u Alessandro Volta’nın ismine ithafen kabul ederek kullanmaya başlamıştır.

Kaynak

10. Konferans, Sempozyum, Seminer ve Çalıştay Arasındaki Fark

10. Konferans, Sempozyum, Seminer ve Çalıştay Arasındaki Fark

Konferans, konusunda uzman bir kişinin konusu hakkında topluluk önünde yaptığı konuşmaya denir. Seminer; birden fazla yetkilinin, üzerinde araştırma yaptıkları konular hakkında bilgi vermek ve üzerinde tartışmak amacıyla yaptıkları toplantılara denir. Sempozyum; daha çok bilimsel ağırlıklı, kendi alanlarında uzman kişilerin bilgilerini katılımcılara sundukları toplantıdır. Çalıştay; daha çok ön hazırlık veya inceleme yapılmak için soru-cevap şeklinde ilerleyen, bilim insanları ve uzmanların katılımıyla gerçekleşen toplantı türüdür.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bit ve Byte Arasındaki Fark

11. Bit ve Byte Arasındaki Fark

Bilgisayarda veri depolama ve transferlerinde bit en küçük dosya birimidir. Bir cihaz ya da fiziksel bir sistem tarafından depolanabilecek bilginin maksimum değeri normal olarak sadece iki farklı şekilde bulunabilir. Bu durumlar genellikle ikili sayılar 0 ve 1 olarak yorumlanır. Byte, 8 bit’ten oluşur ve 0’dan 255’e kadar olan sayıları temsil edebilir. Byte büyük B ile gösterilir, bit ise küçük b ile gösterilir. Yani 1 byte 8 bit büyüklüğündedir. Byte'tan sonra kilobyte, megabyte, gigabyte, terabyte, petabyte gelir. Burada 10’un katları yerine 2’nin katları kullanılıyor. 1 MB denildiği zaman 220byte kastedilmiş oluyor. Benzer şekilde GB 230, TB da 240 byte anlamına geliyor.

Kaynak

12. İngiltere, Büyük Britanya, Birleşik Krallık Arasındaki Fark

12. İngiltere, Büyük Britanya, Birleşik Krallık Arasındaki Fark

Detaylı bilgisi için buraya:

Bölüm 1

Bölüm 2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
265
40
16
10
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?