Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay'dan Emsal Karar! 10 Yıl Sonra Çocuğu Olan Baba Gerçeği DNA Testiyle Öğrendi

Yargıtay'dan Emsal Karar! 10 Yıl Sonra Çocuğu Olan Baba Gerçeği DNA Testiyle Öğrendi

Ulaş
13.07.2023 - 15:09

Konya'da yaşayan Mustafa Y. eşinin doğurduğu çocuğun babası olmadığını DNA testiyle öğrendi. Mustafa Y. gerçeğin ortaya çıkmasının ardından eşi A.Y.'ye boşanma, çocuğa ise soy bağının reddi davası açtı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme, boşanma gerçekleşene kadar aylık Mustafa Y.'nin 400 TL aylık nafaka ödemesine hükmetti.

Mahkeme, boşanma gerçekleşene kadar aylık Mustafa Y.'nin 400 TL aylık nafaka ödemesine hükmetti.

Ayrıca kadına bir defaya mahsus 12 bin TL'lik yoksulluk nafakası ödenmesi kararlaştırıldı. Mustafa Y. mahkeme kararına itiraz etti.

Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, 14 Aralık 2022 tarihli kararında, Mustafa Y.'nin boşanma davasını Türk Medeni Kanunu'nun (TMK) 161'inci maddesinde belirtilen 'zina' sebebine dayandırarak açtığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

'Zina nedeniyle boşanma davasının yasada öngörülen zina eyleminden itibaren 5 yıllık hak düşürücü süre içerisinde açılmadığı anlaşılmaktadır. Erkeğin zina sebebine dayalı boşanma davası mahkemece, süresi içerisinde açılmadığından reddi gerekirken, kabul edilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Davanın hak düşürücü sürede açılmadığı için zina eyleminde kadına kusur yüklenemeyeceği, tüm dosya kapsamı değerlendirildiğinde erkek tarafından başkaca kusurlu davranışın ispatlanamadığı için davacı ve davalı kadın yararına uygun miktarda maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken, bu yönde hüküm kurulmamış olması bozmayı gerektirmiştir.'

Yargıtay'ın bozma kararının ardından çiftin boşanma davasına ilişkin dosya yeniden görülmek üzere Konya Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Hukuk Dairesi’ne gönderildi.

Babası olmadığı DNA testi ile tespit edildi.

Babası olmadığı DNA testi ile tespit edildi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kese ameliyatı olduğunu dile getiren Mustafa Y., ' 'Ameliyattan sonra çocuğun olmaz' dediler. Ama ben bunlara pek güvenemedim, bitkisel ilaç kullanmaya başladım. Bitkisel ilaç kullanırken eşim bir gün, 'Hamileyim' dedi. Çok sevindim.' dedi.

Mustafa Y., şöyle devam etti:

'Evlilikten 10 yıl sonra çocuğum olacağı için, çocuk filan düşer diye 9 ay eşimle ilişkide bulunmadım. Çocuk doğduktan sonra da eşim bana 'Zor doğum oldu, seninle ilişkiye girmek istemiyorum' diyerek bana sıkıntılar yapmaya başladı.'

Doğumdan sonra ayrılık yaşadıklarını dile getiren Mustafa Y., eşiyle evlerini ayırdıklarını söyledi.

Avukatın doktora yönlendirdiğini anlatan Mustafa Y., 'hastaneye yeniden gittim, doktor bana 'Senin çocuğun olmaz' dedi. 'Ben de bitkisel ilaç tedavisi gördüm, çocuğum oldu' deyince bana bunun mümkün olmadığını söylediler. Çocuğun bana benzediğini söylediğimde, tıbben çocuk kimin yanında durursa ona benzermiş, bunu sonradan öğrendim. Daha sonra çocuğun DNA testinde babasının ben olmadığım ortaya çıktı.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
22
16
8
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
merve

Tıbben çocuk kimin yanında durursa ona mı benzermişş🙄🙄

1.Harald

üzüm üzüme baka baka kararır

Yönetici Bilal

Aradan 5 yoldan fazla geçmiş olması kadının zina yaptığını ve çocuğun babasının adam olmadığını değiştirmez ki, adaletinizi s.k.y.m.

Elif Akbln

Sadece hiç bir günahı olmayan çocuğa üzüldüm, yazık 😪