Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay'dan Çocuğa Tacize 'Bekaret Bozulmadı' İndirimi

Yargıtay'dan Çocuğa Tacize 'Bekaret Bozulmadı' İndirimi

adem kara
22.04.2014 - 15:34 Son Güncelleme: 22.04.2014 - 17:06

Yargıtay Yine Mağduru Korumadı

Yargıtay, İstanbul’da 5.5 yaşından itibaren 5 yıl boyunca amcasının cinsel istismarına maruz kalan çocukla ilgili skandal bir karar verdi. Gerekçe olarak “bekaret bozulmadı” diyen Ceza Genel Kurulu, eylemi ‘basit cinsel istismar’ saydı. Bu kararla tacizci amcanın cezası 3 yıla inebilir.

İstanbul’da Amca A.Y. 2005’ten başlayarak 5.5 yaşındaki kız çocuğuna 5 yıl boyunca cinsel istismarda bulundu ve “Eğer bunları söylersen seni öldürürüm” diye küçük kızı tehdit etti. Küçük kız ancak 11 yaşında amcasının cinsel saldırısından sonra yaşananları annesine anlatabildi. Bunun üzerine ailenin şikâyetiyle tacizci amcaya Bakırköy 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mahkeme Adli Tıp Kurumu’nun “kız çocuğunun ruh ve beden sağlığının bozulduğu” raporunu da dikkate alarak eylemi ‘cinsel istismara teşebbüs’ olarak nitelendirdi.

Amcaya 18 yıl hapis cezası verildi ancak ‘iyi halden’ ceza 14 yıl 4 ay 15 güne indirildi.

Temyize giden davada Yargıtay kararı ‘basit cinsel istismar’ var diyerek bozdu. Mahkeme ise bozma kararına karşı hapis cezasında direndi.

Mahkemenin hapis cezası kararında direnmesi üzerine dava Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na geldi.

Ceza Kurulu, Yargıtay’ın “Eylem organ sokmak suretiyle işlenmemiş. Basit cinsel istismardır. Kız bakire.” kararını yerinde gördü ve mahkemenin direnme kararını da bozdu. Tacizci öz amca, bu kararla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası alacak.

Mahkeme kesin olan bu karar üzerine ‘iyi hal indirimi’ verirse sanığın cezası 3 yıla kadar inebilecek.

Başka Haber

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/04/yar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
4
1
0
0
0