Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay'a Başvuru Yapıldı: HÜDA PAR Kapatılıyor mu?

Yargıtay'a Başvuru Yapıldı: HÜDA PAR Kapatılıyor mu?

Zafer PartisiHÜDA PAR’ın kapatılması için Yargıtay'a başvuracaklarını duyurması sonrası Büro-İş Sendikası da harekete geçti. Sendika, HÜDA PAR’ın kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Türk Bayrağı bana problemli geliyor”

“Türk Bayrağı bana problemli geliyor”

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'nı desteklemesi sonrası Büro İş Sendikası, HÜDA PAR’ın kapatılmasına ilişkin Yargıtay'a başvuruda bulundu. Sendika, Yargıtay'a sunduğu dilekçede, Anayasa'nın 1, 2, 3, 6, 11, 41, 42, 68, 69, 174, 176. maddeleri ile Siyasi Partiler Yasası’na aykırı eylemlerde bulunduğunu vurguladı. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre dilekçede Diyarbakır Emniyet Genel Müdürü Gaffan Okkan ile Konca Kuriş cinayetlerine dikkat çekilerek, partinin birçok yöneticisinin Hizbullah’tan yargılanıp hüküm giydiğinin altı çizildi. Dilekçede; HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Hizbullah bana göre bir terör örgütü değil”, “Türk Bayrağı bana problemli geliyor” açıklamalarına yeri verildi.

“Ne mutlu Türküm diyene” sözünün silinmesine ilişkin çağrı

“Ne mutlu Türküm diyene” sözünün silinmesine ilişkin çağrı

Parti konuşmasında zorunlu karma eğitimden vazgeçilmesi, Kürtçenin ikinci resmi dil olması, “Ne mutlu Türküm diyene” sözünün silinmesine ilişkin çağrı yapıldığı kaydedilirken, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak ve toplumun huzur, güven ve birlikteliği için davalı partinin temelli kapatılması hukuksal bir zorunluluktur?” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
183
21
18
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aleyna

inşallah silinirsiniz bu ülkeden

Crystal Maiden

Yani zahmet olucak az buz değil dedikleri amk yobaz teröristleri Türk düşmanları

Kılıç

manava benziyor