Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Ankaralıların Bildiği 5 Ankara Rutini

Yalnızca Ankaralıların Bildiği 5 Ankara Rutini

Başkent Ankara... Buluşma mekânları, tarihi müzeleri, güzel anıların biriktirildiği parklar ve Anıtkabir’i ile her zaman Ankaralılar için şehirden öte bir anlam ifade eder. Bilindiği üzere Ankara tarihi, kültürü ve geliştirdiği sokak ağzı ile diğer şehirlerden farklılaşır.  Biz de Ankaralılar için rutinleşen bazı davranışlardan ve durumlardan bahsedeceğiz. O zaman Angaralı olmayı gerektiren bu rutinlere bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankaralılar İçin Klasikleşen 5 Rutin

Ankaralılar İçin Klasikleşen 5 Rutin

Elbette Ankaralılar için Ankara’daki rutinler aşağıda sıraladıklarımız ile sınırlı değil. Dost Kitabevinin önünde buluşmak, Cebeci’den Kızılay’a yürümek, AVM gezmek, Atakule’e çıkmak…  Biraz daha derine inersek, hafta sonu ailecek gidilen Kızılcahamam termal otel tatilleri ve daha sayamadığımız tüm rutinleşen aktiviteler için Angaralılardan özür diliyor ve bizim tarafımızdan Ankaralılarda gözlemlenen klasik 5 Ankaralı rutini ile sizi baş başa bırakıyoruz.

Kızılay’ı Şöyle Bir Turlamak

İşte Ankara denince akla gelen ve karşıdan karşıya geçen insanların savaş çıkarabileceği bir ortam: Kızılay. Eminiz pek çok Ankaralı için Kızılay eskisi kadar insanı cezbetmiyor. Yine de öğrenciliği ve gençliğini Ankara’da geçirenler için bu semtin hissettirdiklerini inkar etmek mümkün değil. Bir buluşma, yemek yeme ve gezme mekânı olarak değerlendireceğimiz Kızılay, ara sokaklarında kendini kaybetmek isteyenlerin de tercihi. Öyleyse başlasın Ulus’tan Kızılay’a yürüyüp kumpir yemeler!

Pazar Gününü Parklarda Geçirmek

Ankaralı emekliler başta olmak üzere hafta sonu öğrenci, çocuk, genç, yaşlı yüzlerce Ankaralıyı parklarda görmek mümkündür. Özellikle sıcak geçen sonbahar, bahar ve yaz aylarında simidini, alkolünü ve arkadaşını alan herkes parklarda bu şehrin atmosferini tadar. Ayrıca çeşit çeşit insan türüne de yine bu parklarda rastlayabilirsiniz. Eğer henüz Ankara’ya yabancıysanız gideceğiniz her parkın aynı olmadığını, her birinin farklı bir Ankara izlenimi verebileceğini de söyleyelim.

Termal Suyun Keyfini Çıkarmak

Bilindiği üzere Ankara Kızılcahamam, termal otelleriyle ünlü kaplıca turizm merkezlerinden biridir. Son yıllarda Ankaralıların talep gösterdiği mekânlardan birinin de termal kaplıcalar olduğunu söyleyebiliriz. Kızılcahamam her Ankaralı’ya yakın olmasa da fırsatını bulanların da bu keyfi kaçırmadığını bildirelim. Eğer termal suyun şifa getiren keyfini yaşamayan bir Ankaralıysanız bir an önce otelleriyle ünlü Kızılcahamam’a termal tatil planlamanızı öneririz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sokak Simidinden Vazgeçmemek

Bazı şehirlerdeki pastanelerde simit yemek tercih edilen bir durumdur. Fakat Ankara için bunun pek de geçerli olmadığını söyleyebiliriz. Ankaralılar için Ankara sokak simidinin tadı her zaman diğer simitlerden farklıdır. Üstelik simit yanında sunulan ayçöreği de işe yetişen pek çok Ankaralının imdadına yetişir. Kısacası Ankara simidi; sadece öğrencilerin ve memurların değil, işe koşturan, Ankara’yı şöyle bir gezen, gezerken simide hâlâ parası yetenlerin de tercihidir.

Milli Bayramlarda Anıtkabir’i Ziyaret Etmek

Eminiz Ankara’da yaşayanlar için Anıtkabir, sadece milli bayramlarda ziyaret edilecek bir yer değil. Fakat şehir keşmekeşliğinden vakit bulmak her zaman da mümkün olmuyor. Yine de biliyoruz ki her Ankaralı hayatında en az bir milli bayramda Atatürk’ün ebedi ikametgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etmiştir. Milli bayramların coşkusunu, 10 Kasım’ın ise hüznünü yaşadığımız Anıtkabir’in, akşam saatlerinde Ankara güzelliğini ve birlikte olmanın gururunu bir başka yansıttığını da hatırlatalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın