Görüş Bildir
Haberler
Yalnız Yaşayan Kadınların Çok İyi Bildiği 15 Şey

etiket Yalnız Yaşayan Kadınların Çok İyi Bildiği 15 Şey

Öykü Parlak
02.03.2016 - 14:31

Hep özendiğimiz yalnız ve güçlü kadınlar... Gücünü bağımsızlığından ve mücadeleci ruhundan alır. Zorluklar karşısında asla pes etmez çünkü hayat her an pes edeceği anı kollar. Her engelde biraz daha güçlenir. Her sorunda biraz daha tecrübe kazanır fakat asla yıkılmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Muhafazakar bir kesimde yaşıyorsanız, komşularınızın negatif bakışlarına maruz kalırsınız.

Bekar ve yalnız yaşayan kadın, ne yazık ki halkımız için tehlikeli bir şeydir. Her an kapı deliklerinden sizi izlerler, düzenledikleri altın günlerinde sık sık sizin dedikodunuzu yaparlar.

2. Her probleminizi kendiniz halletmek zorundasınızdır.

Bir sorunla karşılaştığınızda omzunda ağlayabileceğiniz kişiler uzaktadır. Anlık ve pratik çözümler bulmak zorunda kalırsınız.

3. Çevrenizden sık sık, evlenmeniz yönünde baskılar alırsınız.

'Bak bu ülkede yalnız yaşayan bir kadın olmak çok zor. Evlen rahatla'

4. Kendi kendinizin koruması olursunuz.

Yalnız bir kadın olarak yaşamak her anlamda zor. Eve girer girmez kapınızı kilitlemeniz gerekir. Hele ki giriş katlarda oturuyorsanız camlarınızı her an kontrol etmek zorunda kalırsınız.

5. Pek çok tamirat işinden anlarsınız.

Elbette bir tesisat ustası uzmanlığına ulaşmazsınız ama ufak tefek her türlü işi kendi başınıza yapmayı öğrenirsiniz. Ampul değiştirmek, priz tamir etmek sizin için çocuk oyuncağıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Evin kapısından içeri girdiğiniz an, sadece size ait bir dünya vardır.

Bıraktığınız tüm eşyalar aynı yerinde durur. Evin her alanı yalnızca size aittir. İsterseniz koltukta uyuyakalırsınız, isterseniz sabah uyanır uyanmaz dans edersiniz. Kimse size karışamaz.

7. Yaptığınız yemekler sürekli çöpe gittiği için, bir süre sonra hep atıştırmalık besinler tüketirsiniz.

Tek kişilik yemek hazırlamak, oranları tutturmak hep çok zordur. Yalnız yemek yemenin sıkıcılığından bahsetmiyorum bile. Bir süre sonra yemekleri sürekli çöpe dökmek zorunda kaldığınız için sandviç, salata vs yemeye başlarsınız.

8. En ufak seste yerinizden kalkıp evin içini kontrol edersiniz.

Evde, sizden başka ses çıkarma ihtimali olan canlı yoksa, uyumak biraz zor olabilir. Duyduğunuz her seste tedirgin olup evin her yerini gezersiniz. Bu yüzden yalnız yaşayan pek çok kadın, televizyonu açık bırakıp uyumayı tercih eder.

9. Yalnız yaşadığınız için erkekler sizin kolay elde edilebileceğinizi düşünür.

Yalnız yaşadığınızı öğrendiği an her erkeğin kafasında bir ampul yanar. 'Mmmh yalnız yaşayan bir kadın. Öyleyse istediğim zaman onun evine gidip onunla vakit geçirebilirim' düşüncesi kafasının içinde dolanıp durur.

10. Aynı zamanda yalnız ve güçlü olmanız pek çok erkeği korkutur.

Erkekler güçlü kadından ölesiye korkar. Daima güçsüz, kırılgan, ona her zaman ihtiyacı olacak bir kadın isterler hayatlarında. Bu yüzden, yalnız yaşayan, dik bir şekilde duran kadın, onları korkutur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendi zevklerinize göre yaşarsınız.

Evin her noktası, evdeki her eşya sizin kişisel zevklerinize göredir. Bu yüzden eviniz sizin için, sorunlardan uzaklaşma ve huzur bulma noktasıdır.

12. Problem çözme becerileriniz gelişmiştir.

Ev hayatında yaşadığınız tüm sorunları tek başınıza halletmeniz sayesinde, iş hayatında ve günlük hayatta da son derece pratik ve akılcı çözümler bulursunuz.

13. Fermuarlı kıyafetler en büyük düşmanınızdır.

Ah ne zor şey o fermuarı kapatmak. Belki de yalnız yaşamanın en kötü yanı bu olabilir.

14. İstediğiniz şeyi istediğiniz zaman yaparsınız.

Özgürlük sizin için kıymetli bir şeydir.. Hesap vermeniz gereken tek insan kendinizsinizdir. Aldığınız hiçbir kararı, yapacağınız hiçbir şeyi, başka bir insanın fikrine göre düzenlemek zorunda kalmazsınız.

15. Bir erkek olmadan da hayatınızı sürdürebildiğinizi fark edersiniz.

O an dünyanın en güzel anı. Kimseye muhtaç olmadan her sorununuzu çözebildiğinizi fark ettiğiniz an, dünyanın en güçlü insanı gibi hissediyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
399
116
19
16
12
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın