Görüş Bildir
Haberler
Yağ Şişelerinin Kirinden ve Kokusundan Şikayet Edenler İçin 4 Pratik Öneri!

Yağ Şişelerinin Kirinden ve Kokusundan Şikayet Edenler İçin 4 Pratik Öneri!

R.G.
18.11.2020 - 15:52

En kaliteli yağlar bile bir süre sonra şişelerin kokmasına ve kötü bir görünüme sahip olmasına sebep olabilir. Buna bağlı olarak da çok can sıkıcı bir durum ortaya çıkabilir. Yani yağ şişelerinin bir süre sonra yapış yapış olması, kokmaya başlaması hiçbirimizin isteyeceği şeyler değil. Yağ şişelerini temizlemek için uygulayabileceğimiz bazı taktikler var. Bu taktikleri deneyerek siz de güzel sonuçlar alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şişenin içini deterjan ve sirke karışımıyla temizleyebilirsiniz

1. Şişenin içini deterjan ve sirke karışımıyla temizleyebilirsiniz

İlk olarak şişenizin içindeki artık yağı farklı bir kaba boşaltmanız gerekiyor. Daha sonra şişeyi sıcak sudan geçirin. Yağ çözme özelliği olan bir bulaşık deterjanını sıcak suyla karıştırın. Bu karışımın içerisine de bir çorba kaşığı kadar beyaz sirke ekleyin.

Karışımı şişeye döktükten sonra bir fırça aracılığıyla şişeyi bir güzel temizleyin. Eğer şişe temizleyecek kadar ince bir fırçanız yoksa şişenin kapağını kapatıp şişenizi çalkalayabilirsiniz. Daha sonra şişenizi akan suyun altında durulayarak yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.

2. Pirinçten faydalanmaya ne dersiniz?

2. Pirinçten faydalanmaya ne dersiniz?

Eğer şişeniz deterjan ve sirkeli karışıma rağmen bir türlü temizlenmiyorsa farklı bir taktiğe ihtiyaç duyabilirsiniz. Alternatif bir çözüm olarak sirke ve deterjan karışımının içine bir çorba kaşığı kadar pirinç ekleyin. Daha sonra şişeyi kapatın ve çalkalamaya başlayın. Çalkalama işlemi esnasında pirinç taneleri şişedeki yağların daha hızlı çözülmesini sağlar ve şişeniz daha kolay temizlenir.

3. Plastik şişeler için alternatif çözüm

3. Plastik şişeler için alternatif çözüm

Plastik bir yağ şişesine sahipseniz ve şişenizi daha temiz bir şekilde kullanmaya devam etmek istiyorsanız öncelikle deterjanlı sıcak su yardımıyla şişeyi temizlemeniz gerekiyor. Daha sonra yarım bardak ev amonyağını yağlı plastik şişenin içine dökün. Hafif hafif çalkalayın. Durulamadan önce 24 saat bekletin. Bu sürenin ardından şişenizi bir güzel durulayın.

4. Karbonatı raftan indiriyoruz

4. Karbonatı raftan indiriyoruz

Yağ şişelerinizi yeniden kullanmaya başlamadan önce içerisindeki artık yağlardan tamamen kurtulmak için karbonatı da deneyebilirsiniz. Kötü yağları ve kiri şişeden uzaklaştırmak için karbonatın muhteşem gücünden faydalanabilirsiniz. İki yemek kaşığı karbonat ve bir miktar sıcak suyu şişenin içerisine dökün. Şişeyi bir güzel çalkaladıktan sonra durulayarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın