Görüş Bildir
Haberler
'Yabancı Para' Polemiği Sürüyor: Fatih Altaylı'dan Ali Erbaş'a Yanıt Geldi

etiket 'Yabancı Para' Polemiği Sürüyor: Fatih Altaylı'dan Ali Erbaş'a Yanıt Geldi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'Yabancı derken!' başlıklı köşe yazısındaki ifadelerinden ötürü dava açmaya hazırlanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yanıt verdi. Altaylı, 'Hac organizasyonu için bulunduğunuz Mekke’den 'Milli parayı kullanın' çağrısı yaptığınız haberi Hürriyet gazetesinde yer aldı. Yani böyle bir çağrınız var' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı dünkü yazısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 'Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun' dediğini belirtti ve devletin döviz üzerinden yaptığı yap-işlet-devret ihalelerini ve Erbaş'ın kullandığı lüks makam araçlarını işaret edip eleştirilerde bulundu.

Diyanet'ten yalanlama

Diyanet'ten yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun' ifadelerinin Ali Erbaş'a ait olmadığı ifade edildi, ayrıca Fatih Altaylı hakında dava açılacağı belirtildi.

Altaylı'dan yanıt: "Siz böyle bir şey dediniz"

Altaylı'dan yanıt: "Siz böyle bir şey dediniz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Altaylı Diyanet'ten gelen yalanlamaya bugünkü yazısıyla yanıt verdi. 2018 yılında Hürriyet gazetesinde yer alan ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın 'Milli parayı kullanın' çağrısını içeren haberi paylaşan Altaylı, 'Yani böyle bir çağrınız var' dedi. Altaylı'nın yazısı şöyle:

'Mercedesperver Bürokratlar Cemiyeti Başkanlığına aday göstermeyi düşündüğüm DİB Ali Erbaş Beyefendi, dünkü yazım üzerine bir yalanlama yaptı. Ben yazımda medyada yer alan “Yabancı para yabancı dinler gibidir uzak durun” sözlerinden yola çıkarak Ali Erbaş Beyefendiye “Yabancı otomobillerden de uzak durmak gerekmez mi?” diye sormuştum.

Öyle ya yabancı otomobili satın almak için hele hele Mercedes gibi lüks bir markanın en üst modeli ise bayağı bayağı bir yabancı para ödemek gerekiyordu. Bu para da Almanlara gidiyordu haliyle.

Beyefendi zırhlı Mercedes’ten aşağısına binmeyi “caiz” bulmadığı için olsa gerek alınmış ve dün akşam saatlerinde bana yönelik bir “yalanlama” yaptırdı. Özetle diyor ki, “Fatih Altaylı, doğru olmayan bir sosyal medya hesabına inanarak böyle bir yazı yazmış. Benim böyle bir cümlem yok. Dava açacağım.”

Eğlenceli bir durum. Doğru ben yazıma kaynak olarak önceki gün çok okunan internet sitelerinde yer alan bu haberi kullandım.

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş bu haberi gün boyu yalanlamadı. Daha sonra da yalanlamadı. Ne zaman ki, ben bu haberden yola çıkarak bir yazı yazdım. Erbaş beni yalanladı ve “Ben böyle bir şey demedim” demeye getirdi.

Bakınız Sayın Erbaş, benim alıntı yaptığım haber doğru olmasa bile siz böyle bir şey dediniz. Bunu Hürriyet gazetesi yazdı. Hac organizasyonu için bulunduğunuz Mekke’den “Milli parayı kullanın” çağrısı yaptığınız haberi Hürriyet gazetesinde yer aldı. Yani böyle bir çağrınız var.

“Ben onu daha önce yapmıştım” dersiniz, ben de size “Peki şimdi yabancı para kullanabilir miyiz?” diye sorarım. Ne de olsa sıklıkla fikir değiştirdiğiniz efkar-ı umumiye’nin malumu. Geçmişte “dinlerarası diyalogcu” idiniz. Muhtemelen şimdi ondan vazgeçmişsinizdir. Muhtemeldir ki, yerli paradan da vazgeçmiş olabilirsiniz!'

Altaylı'nın yazısında değindiği Hürriyet gazetesinin 2018 yılına ait haberi 👇

Altaylı'nın yazısında değindiği Hürriyet gazetesinin 2018 yılına ait haberi 👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
203
113
9
6
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
daredevil.

Ne hukuki yoluna başvuracaksınız :D Hemen koşun ağlayın "mağduruz biz mağduruz" diyin

Yigit Karabey

T.C tarihinde bu kadar tarafli, güdümlü , dengesiz ve yanlis isler yapan en garip diyanet isleri baskani...bunun vebalini vereceksin öteki tarafta di mi?

Ancient Guy

Diyanet işleri bakanı doğru söylemiş, inkar edecek bir şey de yok, söylediğinin arkasında durmalı. Yabancı dinlerden uzak duralım. Üzerinde yaşadığımız topra... Devamını Gör