Görüş Bildir
Haberler
Wordpress Eklentileri

Wordpress Eklentileri

Yunus Emre KARTAL
27.07.2014 - 20:15 Son Güncelleme: 27.07.2014 - 20:40

Wordpress sitemap ayarları

Wordpress sitelerinde genellikle kullanılan Google XML Sitemaps eklentisidir. Bu eklentinin ayar bölümünde bulunanların ne ifade ettiğini ve en ideal ayarlarını göstermeye çalışacağım.

Google XML Sitemaps Ayarları

Öncelikle son gelen güncellemelerden sonra sitemap ana dizini değişmiş durumdadır. Yani siteniz.com/sitemap.xml ana dizin bölümünde direk olarak konularınız url' si yerine artık aylara bölünmüş olarak çıkar. Ana dizinde yer alan bu yeni sitemap haritalarını Web yöneticisi araçlarından gönderiniz. Daha sonra ayarları yapabiliriz.

Bizim için önemli olan kısımlar Sıklıkları Değiştir bölümü , Öncelikler bölümü ve Site Haritası İçeriği bölümüdür. Diğer ayar kısımlarını hiç ellemeyin olduğu gibi kalsın.

Site Haritası İçeriği

Burada site haritamız da olmasını istediğimiz bölümleri işaretleyerek site haritamızın içeriğini oluşturacağız. En ideal ayar olarak burada 'Yazar Sayfalarını Dahil Et' hariç hepsini işaretleyebilirsiniz. En alttaki seçeneği açıklayayım. Further Options ise güncelleme bilgilerini site haritasını dahil edip etmeyeceğinizi soruyor, dahil edelim bunu da işaretleyelim.

Sıklıkları Değiştir

Bu bölümü aşağıdaki görsel de olduğu gibi düzenleyebilirsiniz.

Öncelik

Bu bölümü de aşağıdaki görsele göre düzenleyebilirsiniz.

Benim bu ayarlar ile kullandığım Wordpress altyapılı sitemde index hızım 15 dakika gibi bir sürededir. Ve şuana kadar hiç hit düşüşü yaşamadım sürekli olarak hitlerim artıyor. Bu ayarları tavsiye ediyorum.

Kaynak: http://www.blogkum.com/2014/05/wordpr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın