Görüş Bildir
Haberler
Windows Phone, Android'i Geçti

Windows Phone, Android'i Geçti

Ulaş
26.08.2014 - 15:32
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birbirinin aynısı donanıma sahip olan HTC One M8'in Android ve Windows Phone modelleri, iki platform arasında bazı kıyaslamalar yapmak için de iyi bir referans oluşturdu.

En genç mobil işletim sistemi olan Windows Phone, treni kaçırmış gibi görünse de aslında bazı önemli avantajları mevcut. Bunlardan biri de HTC'nin amiral gemisi One (M8) modelini her iki platforma birden sürmesiyle ortaya çıktı.

SlashGear tarafından gerçekleştirilen bazı benchmark testleri, Android bazlı cihaz ile Windows Phone platformunda çalışan kuzenini karşı karşıya getirdi. Neredeyse aynı donanımı kullanan iki cihazdan, HTC One M8 for Windows modelinin çok daha uzun pil ömrüne sahip olduğu görüldü.

Yaklaşık 27 saatlik bekleme süresinin ardından, Android modelinde pil seviyesi yüzde 68'e inerken, Windows'ta pilin yüzde 81'i halen doluydu. HTC de benzer biçimde Android sürümde 12 saat kullanım süresi vadederken, Windows Phone modelinde bu 21 saate çıkıyor.

Anlaşılan Android'in sadece işletim sistemi olarak tükettiği güç, Windows Phone'dan bir hayli fazla. Ne dersiniz, Android'in bu konuda bir optimizasyona ihtiyacı var mı sizce?

  • ShiftDelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/windows-phone-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0