Görüş Bildir
Haberler
Windows 10 Resmen Yayında

Windows 10 Resmen Yayında

Batuhan
29.07.2015 - 11:15 Son Güncelleme: 30.07.2015 - 00:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft için tarihi gün geldi çattı ve yazılım devinin son işletim sistemi Windows 10 resmen yayınlandı. Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları bugünden itibaren Windows 10’a ücretsiz geçiş yapabilecekler.

Microsoft daha önce söz verdiği gibi saatler 00.00’ı gösterdiğinde Windows 10’u tüm dünyaya sundu. Ancak hemen hatırlatmakta fayda var; Windows 10 kademeli olarak indirmeye sunulduğu için şu an güncellemeyi göremiyorsanız önümüzdeki saatlerde tekrar kontrol etmenizde fayda var.

Nasıl indirilir?

Nasıl indirilir?

Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları bir süre önce fark etmiştir; bu işletim sistemine sahip bilgisayarların görev çubuğu kısmında bir süredir Windows simgesi yer alıyor. Daha önce Windows 10 için ön kayıt anlamına gelen bu simge artık doğrudan yeni işletim sistemine geçişi temsil ediyor. Windows 10 güncellemesini bunun dışında bölümünden almak da mümkün.

3 GB yer kaplayan güncelleme, daha önce belirttiğimiz gibi Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcılarına ücretsiz sunuluyor. Bunun dışındaki kullanıcılar daha sonra satışa sunulacak kutulu Windows 10’u satın alabilirler.

Daha önce belirtildiği gibi Windows 10, Microsoft tarafından yayınlanan sonuncu işletim sistemi olacak . Yani bundan sonra Windows 11, 12, 13 veya devamını görmeyeceğiz. Microsoft yeni nesil işletim sistemini çok kapsamlı bir “servis” olarak gördüğü için daha ziyade güncellemeler yoluyla geliştirecek.

Gelelim Windows 10’da ilk etapta ne gibi yeniliklerle karşılaşacağımıza. Daha önce birçok farklı haberimizde yer vermiştik ancak kısaca üzerinden geçmek gerekirse Windows 10’da web deneyimini bir üst seviyeye taşıyan yeni tarayıcı Microsoft Edge , kişisel asistan Cortana , yeni başlat menüsü, dokunmatik ve masaüstü cihazlar arasında uygulamaları uyumlu hale getiren süreklilik modu Continuum ve daha nicesi bulunuyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0