Görüş Bildir
Haberler
Wi-Fi’dan 100 Kat Hızlı Teknoloji: Li-Fi

Wi-Fi’dan 100 Kat Hızlı Teknoloji: Li-Fi

Onedio Teknoloji
25.11.2015 - 10:27 Son Güncelleme: 25.11.2015 - 14:43

Gelecekte Wi-Fi’a olan bağımlılığımızı bırakarak kablosuz 1Gbps’lık hızlara erişim imkanı sunan Li-Fi’a geçebiliriz. Böyle bir hızda yüksek çözünürlüklü bir filmi birkaç saniye içinde kablosuz olarak aktarmak mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Velmenni isimli bir şirket basına yaptığı açıklamada bu teknolojiyi laboratuvarlardan çıkartarak Estonya’da ofislerde test ettiğini ve söz konusu hızlara ulaşabildiğini açıkladı. Li-Fi teknolojisinde veriler nanosaniyeler içinde yanıp sönen ve ışıkları insan gözüne gözükmeyen LED’ler yardımıyla iletiliyor, böylece inanılmaz hızlara erişilebiliyor.

2011 yılında laboratuvar ortamında araştırmacılar bu teknoloji ile 224 Gbps hız ile veri aktarmayı başarmışlardı. Ancak ışık tabanlı olması sebebiyle Li-Fi ışınları, Wi-Fi’da olduğu gibi duvarları geçemiyor. Bu kısıtlama sebebiyle internet menzili Wi-Fi’a göre daha düşük olurken, casusluk tehlikelerine karşı daha güvenli bir sistem sunuyor.

Velmenni şirketinin dışında Oledcomm ve LiFi teknolojisinin mucidi Harald Lass tarafından kurulan pureLiFi isimli şirketler de teknolojiyi son kullanıcıya ulaştırmak için kolları sıvamış durumda. Lass’ın teknolojiyle ilgili Türkçe altyazılı konuşmasını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
109
6
6
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çok ta Fi-Fi :D

Dawkins06

"Bir kaç sene daha bekleyin Fi-Fi ye geçelim" derdi birileri olsa..

Ozan Karakaya

Ttnet reklamda der 1gbps kablosuz hız. 50gb akk koyar 199tl fatura cıkarır. Hız da en fazla indirme 900kb upload 0.79kbps olur, arayınca da "sizin bölgenize ... Devamını Gör