Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp ve Gmail 1 Milyar Kullanıcıya Ulaştı

WhatsApp ve Gmail 1 Milyar Kullanıcıya Ulaştı

Aylık aktif 1 milyar kullanıcısı olan platformlar kulübüne bir günde iki dev birden eklendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TeknoYo'nun haberine göre WhatsApp CEO’su Jan Koum, anlık mesajlaşma platformunun aylık aktif kullanıcı sayısının ilk defa 1 milyarı aştığını duyurdu. Facebook’un 2014 yılında satın aldığı WhatsApp, sosyal ağın 1 milyar kullanıcı barajını aşan ikinci (ilki Facebook) uygulaması oldu. 

Koum’un paylaştığı son verilere göre, WhatsApp üzerinden günde 42 milyar adet mesaj, 1.6 milyar fotoğraf ve 250 milyon video gönderiliyor.

Gmail 1 milyarı aşan 7. servis

Gmail 1 milyarı aşan 7. servis

1 milyar barajını aşan bir diğer uygulama ise Google’ın e-posta servisi Gmail oldu. Google’ın 2015 yılı 4. çeyrek sonuçlarını açıklayan Google CEO’su Sundar Pichai, her ay 1 milyar Gmail hesabının aktif olarak kullanıldığını duyurdu. 

Gmail aynı zamanda Google’ın 1 milyar aktif kullanıcı sayısını aşan Android, Google Play, YouTube, Google Maps, Chrome ve Google Search’ün ardından 7. servisi olma ünvanını kazandı.

İnternete giren 3 kişiden biri burada

İnternete giren 3 kişiden biri burada
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya nüfusunun 7 milyar olduğu dikkate alındığında, her 7 kişiden en az birinin bu servisleri kullandığını gösteren bu rakamlar, internet kullanıcı istatistiklerine bakıldığında ise daha da çarpıcı boyutlara ulaştı.

Buna göre dünya çapındaki internet kullanıcı sayısı 3.2 milyarı bulurken, internete giren her 3 kişiden biri WhatsApp ve/veya Gmail’de yerini almış durumda ve bu kişiler ayda en az bir defa bu servisleri kullanıyor.

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
16
6
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın