Görüş Bildir
Haberler
Viktor Orban Kimdir? Macaristan Başbakanı Viktor Orban Kaç Yaşında, Nereli?

Viktor Orban Kimdir? Macaristan Başbakanı Viktor Orban Kaç Yaşında, Nereli?

Vaveyla
25.05.2022 - 19:05

Macaristan'da yapılan seçimler sonucu tekar başbakan seçilerek 2010'dan beri koltuğu bırakmayan Viktor Orban Macaristan siyasi tarihine geçmiş durumda. Daha önce Covid-19 ve düzensiz göç sebepleriyle OHAL ilan eden Viktor Orban şimdi de Rusya-Ukrayna savaşını ve yaklaşan küresel ekonomik krizi bahane ederek bir kez daha Olağanüstü Hal ilan etti. Macaristan'daki bu gelişmeyle gündeme gelen Viktor Orban kimdir? Kaç yaşında, nereli? Viktor Orban hakkında detaylı bilgiler içeriğimizde sizlerle!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Viktor Orban Kimdir?

Viktor Orban kimdir

Tam adı Viktor Mihaly Orban'dır. 

2010 yılında Macaristan başbakanı olmuş ve ve halen başbakanlık görevini sürdürmektedir.

Aynı zamanda Fidesz Partisinin genel başkanı konumundadır.

1989 tarihinde Sovyetler Birliğine bağlı olan Macarlar, Macaritan Halk Cumhuriyeti partisini yürürlükten kaldırarak demokratik seçimlere girmiş ve Viktor Orban da ilk kez kendini parlamentoda bulmuştur.

Fidesz partisinin genel başkanı Viktor Orban, partinin kuruluş zamanlarında klasik liberal ideolojisine sahipken daha sonra merkez sağ ideolojisine geçiş yaptığı bilinmektedir.

1998 yılında başbakan olarak seçilmiş ancak daha sonraki 2002 ve 2006 seçimlerinde kaybederek 2010 yılına kadar ana muhalefet lideri olmuştur.

1998 yılından bu yana Macaristan siyasi hayatında etken bir isim olan Viktor Orban, 2010 yılından bugüne kadar Macaristan başbakanı olarak görev yapmaktadır.

Viktor Orban'ın Yaşı ve Nereli Olduğu Hakkında

Viktor Orban Macaristan

Viktor Orban 31 mayıs 1963 tarihinde Macaristan'ın İstolni Belgrad şehrinde dünyaya gelmiştir.

Bugün 59 yaşında olan ünlü siyasetçi 1986 yılından bu yana Aniko Levai'yle evlidir ve bu evlilikten 5 tane çocuğu bulunmaktadır.

Viktor Orban'ın Eğitim Durumu

Viktor Orban Avrupa

Viktor Orban Budapeşte'de bulunan Eötvös Lorand Üniverstitesinde Hukuk alanında lisans eğitimi almıştır.

Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans çalışması yapan Viktor Orban yüksek lisans tezini Polonya Dayanışma Hareketi üzerine oluşturarak mezun olmuştur.

Mezun olduktan birkaç yıl sonra Açık Toplum Enstitüsünden burs alarak Oxford Üniversitesine bağlı olan Pembroke Kolejinde siyaset bilimi okumuştur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın