Görüş Bildir
Haberler
Vergi Borcu Yapılandırması Nasıl Yapılır? KYK Borcu Yapılandırılacak Mı?

Vergi Borcu Yapılandırması Nasıl Yapılır? KYK Borcu Yapılandırılacak Mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi borcu yapılandırılmasıyla ilgili internette aramlar çoğalmış durumda. Gelir İdaresi Başkanlığı, yaptığı açıklama ile vergi borcu yapılandırması için son gün olarak 31 Ağustos tarihinin belirlendiğini duyurdu. Düzenlemeyle vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, idari para cezaları, sigorta primleri, KYK borçları yapılandırılabiliyor ve 36 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı getirildi. Peki KYK borcu nasıl yapılandırılır? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK Borcu Nasıl Taksitlendirilir?

KYK Borcu Nasıl Taksitlendirilir?

Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresi üzerinden giriş yapılacak. Online yapılan başvuru sonucunda çıkan bu ekranda e-Devlet ile giriş seçeneği bulunuyor. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek. Vergi dairesine ‘turkiye.gov.tr’den de erişilebiliyor. Ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek. Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yapılandırma için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Ticaret Bakanlığı’na, il özel idarelerine, belediyelere olan borçlar için ilk taksidin 30 Eylül 2021 tarihine kadar, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı borçlar için ise ilk taksidin 31 Ekim 2021 tarihine kadar ödenmesi gerekecek. Kesinleşmemiş ya da yargı aşamasında olan resen veya idarece yapılmış vergi tarhiyatları ile gümrük vergileri, çeşitli oranlarda yapılandırılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın