Görüş Bildir
Haberler
Vergi Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Uygulamasında İlk Taksit Ödemesinde Son Gün

Vergi Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Uygulamasında İlk Taksit Ödemesinde Son Gün

Vergi ve prim borçları yapılandırmalarının ilk taksit ödemesi için bugün son gün. Daha önce bir kez uzatma gelmişti. Bu kez uzatma yok. Yapılandırmadan faydalanmaya devam edebilmek adına borcun ilk taksitin süresi geçmeden ödenmesi gerekiyor. Vergi daireleri bugün yoğunluk yaşanmaması için hafta sonu da hizmet verdi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı, vergi borcu yapılandırmasının son günü olması sebebiyle vergi dairelerinin bu gece saat 24:00'e kadar açık tutulacağını ve kamu dairelerine gidecek vatandaş ile ilgili memurların kısıtlamadan muaf olacağını açıkladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borç yapılandırma sının ilk taksitinden değerli konut vergisi ile basit usuldeki mükellefler için gelir vergisine kadar pek çok verginin son ödeme süresi bugün dolacak.

Yapılandırmanın bozulmaması için ilk taksitin zamanında ödenmesi önem taşıyor.

Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor. Ayrıca borçlar, banka hesabından havaleyle yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar ile vergi dairesi vezneleri aracılığıyla veya PTT şubelerinden ödenebilecek.

Yılbaşından itibaren devreye alınan değerli konut vergisi için de beyannameler 22 Şubat'a kadar verildi. Değerli konut vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan ve bina vergi değeri 2020 yılında 5 milyon lirayı aşan 'mesken nitelikli taşınmazlar' için ödenecek.

Vergi, beyannamenin verildiği yetkili vergi dairesi tarafından yıllık olarak tarh ve tahakkuk ettirilecek. İlk taksit ödeme süresi bugün dolacak olan vergi, ikinci taksiti ağustos ayı sonunda olmak üzere iki eşit taksitle tahsil edilecek.

İçişleri Bakanlığı, vergi borcu yapılandırmasının son günü olması sebebiyle vergi dairelerinin bu gece saat 24:00'e kadar açık tutulacağını ve kamu dairelerine gidecek vatandaş ile ilgili memurların kısıtlamadan muaf olacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

'Yapılandırma kapsamındaki borçların son ödeme süresi bugün saat 24.00’te sona ereceğinden, ödeme yapmak üzere vergi daireleri ile diğer kamu idarelerine gidecek vatandaşlarımız ile ödemelerin yapılması için açık bulundurulacak vergi dairelerinde ve kamu idarelerinde görevli personel, bugün 21.00’de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasından gece saat 24.00'e kadar muaf tutulacaktır.'

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakiflar Bankası şubeleri de yapılandırma ödemeleri için 24.00'e kadar açık olacak.

Kaynak: https://www.ntv.com.tr/ekonomi/vergi-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın