Görüş Bildir
Haberler
☀️ Ve Kuruldu: Meral Akşener'in Partisinin Adı 'İyi Parti' Oldu

etiket ☀️ Ve Kuruldu: Meral Akşener'in Partisinin Adı 'İyi Parti' Oldu

FreiGeist
25.10.2017 - 10:16 Son Güncelleme: 25.10.2017 - 14:02

MHP ile geçen yıl yollarını ayıran Meral Akşener, bugün Ankara'da düzenlenenen toplantı ile yeni partisini ilan etti. Yeni partinin kurucu kurulunda 50'si kadın 200 kişi var. Akşener'in bugün kuruluş dilekçesini verdiği partinin adı 'İyi Parti' oldu. Partinin sloganı: 'Türkiye İyi Olacak'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni partisininin tanıtımını Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi 📹

Düzenlenen kurultayda Meral Akşener oy birliğiyle İYİ Parti'sinin Genel Başkanlığına seçildi. GİK ve MDK üyeleri de belirlendi.

Akşener sözlerine “Bir çarşamba sabahı bizi burada toplayan güce, ol deyince olduran güce, Allah’ın sana şükürler olsun.” diye başladı.

Salonda atılan ‘Başbakan Meral’ şeklindeki slogana ‘Ben Cumhurbaşkanı olacağım’ şeklinde cevap verdi.

Partinin amblemi, “Güneş etrafında 8 ışık, ok’ olarak belirlendi.

Partinin amblemi, “Güneş etrafında 8 ışık, ok’ olarak belirlendi.

📷  DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'in parti yetkililerinden edindiği bilgiye İYİ, bir yanıyla Oğuzların kollarından Kayı boyunu çağrıştırırken, açılımı ise “İnsanlık, Yenilik, İyilik” olarak sıralanıyor.

Logosundaki güneşin 8 oku ise, “Umut, adalet, cesaret, kararlılık, bilgi, medeniyet, gelecek, zenginlik” anlamına geliyor.

Partinin kurucu üyelerinden Ali Türkşen, dün Twitter hesabından partinin logosunu paylaşmıştı.

Peki Yeni Parti'nin ilkeleri neler?

Peki Yeni Parti'nin ilkeleri neler?

📷  DHA

'Türk milletine güveni esas almak. Açık, dürüst ve hesap verebilir olmak. Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak. Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak. Çözüm üretmek ve çalışkan olmak. Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak. Siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak. Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak. Farklılıklara saygılı olmak. Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmak.'

Parti programında ise ekonomiden eğitim sistemine, terörle mücadeleden dış politikaya kadar birçok alanla ilgili çözüm önerileri sıralandı.

İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz' sloganı ile başlayan parti programında HSK'nın yeniden yapılandırılacağı, yargı bağımsızlığının sağlanacağı, yolsuzlukla mücadeleye ve TSK'nın kurumsal yapısında değişikliğe dair dikkat çeken detaylar var. 

Parti programının tamamını okumak için buraya tıklayınız.

Listede, sürpriz isimler de dikkat çekti. Mesut Yılmaz ve Emine Erdoğan isimlerinin benzerliği sosyal medyada oldukça çok konuşuldu.

İyi Parti'nin hedefleri ise şöyle sıralandı 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde bulunan bazı milletvekilleri, başta genel başkan Devlet Bahçeli'nin referandum konusundaki politikalarını eleştirerek parti içerisinde sert bir muhalefet gösterdiler. 

Meral AkşenerÜmit Özdağ ve Sinan Oğan gibi isimler MHP'yi olağanüstü kongreye götürmek için delege imzaları toplamaya başladı. Ancak MHP hukuki gerekçelerle olağanüstü kongreye gitmedi. Disiplin Kurulu'nun aldığı karar sonrasında Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ gibi isimler partiden ihraç edildi.

Bunun üzerine başta kurucu üye olarak Meral Akşener, TBMM 26. dönem milletvekilleri, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok gibi 200 kişilik kurucu üye ile 25 Ekim 2017 tarihinde İyi Parti kuruldu. Kurucu üye listesinde Milliyetçi Hareket Partisi, Refah Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokratik Sol Parti’de görev yapmış kişiler bulunmakta.

Kurucular kurulu listesi için buraya tıklayınız.

Tüm ayrıntıları şu ana dek sır gibi gizlenen 'İyi Parti' elbette sosyal medyanın gündeminde...

Tüm ayrıntıları şu ana dek sır gibi gizlenen 'İyi Parti' elbette sosyal medyanın gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynaklar: Yeniçağ, Hürriyet ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2129
661
395
211
131
59
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buket

Boşverin parti ismini falan. Dilerim bir suikaste kurban gitmez. Yolun açık olsun koca yürekli kadın ...

Bana da öyle geliyor önümüzde ki yıllarda ne olacak bakıp göreceğiz.

Mr Logical

Yalnız "malum kesim" resmen kafayı yemiş korkudan. Neler neler yazmışlar :D Niye bu kadar korkuyorsunuz bu kadından anlamış değilim şahsen...

Büşra

Evvvvet hanımlar beyler... Güneş doğduğuna göre ampulleri kapatabiliriz :) Hadi hayırlısı