Görüş Bildir
Haberler
Valiye 'Gebermek İstiyorum' Diyen Esnaf: 'Maske Benim En Son Derdim Kardeşim, Benim Asıl Derdim Geçim'

Valiye 'Gebermek İstiyorum' Diyen Esnaf: 'Maske Benim En Son Derdim Kardeşim, Benim Asıl Derdim Geçim'

Denizli'de Kovid-19 denetimi sırasında Vali'nin sorduğu 'Neden masken yok?' sorusuna “Gebermek istiyorum, piyasanın haline bak” diyen esnaf Üzeyir Yazır, bir TV kanalına verdiği röportajda 'Ayağımızda çorap, götümüzde don yok. E maske takmışız. Maske benim son derdim kardeşim. Benim asıl derdim geçim' dedi. Yazır, faturalarını ödeyemediğini ve Vali'nin ziyareti sırasında kendisine ceza kesildiğini de söyledi.

Vali'nin eldivensiz olduğu gerekçesiyle uyardığı ve 'kapatın' dediği dönercinin ustası Ali Arıca ise 'Vali olduğunu bilmiyordum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in dün Kovid-19 denetimleri sırasındaki iki görüntüsü gündem oldu. 

Bunlardan birisi Atik’in kendisini tanımayan dönercinin dükkanını kapatma talimatı vermesiydi.

O anların görüntüleri ve Vali'ye gelen tepkiler için 👇

Bir diğeri ise Atik’in esnaf Üzeyir Yazır’a “Neden maske takmıyorsun” diye sorması ve “Piyasanın haline bak, gebermek istiyorum” yanıtı aldığı görüntüydü. 👇

"Aç mısın tok musun kiranı ödeyebiliyor musun diyen yok"

Artı TV’ye konuşan Üzeyir Yazır, Atik'in ziyaretinin ardından kendisine maske takmadığı için ceza kesildiğini belirterek şunları söyledi:

Vali, emniyet müdürü, belediye başkanı üçü kol kola girip gelmişler. Maske takmadığıma takıldı. Ama hiç kendisi demedi “Bizim idaremizde sorun var mıdır” acaba? Bu konuda utanıp sıkılan bir bürokrat görmedik. Özeleştiriyi kendilerine yapmıyor.

Ayağımızda çorap yok, götümüzde don yok. Maske takmışız… Maske benim son derdim. Benim asıl derdim geçim. Burası en işlek cadde. Kiralar yüksek. 100 güne kadar burada 10 tane esnaf kepenk kapatır. 2-3 aylık kiram birikmiş durumda, 3 tane elektrik faturam birikti. Su faturası 5 tane filan olmuştur. Onları ödeyemiyorum. Maskeden ceza kestiler, kestiler. Ödemiyorum demiyorum, ödeyemiyorum.

Aç mısın tok musun kiranı ödeyebiliyor musun diyen yok. AK Parti’ye kayıtlı olanlar yardım aldı. Bir kere sosyal yardımdan bin 200 lira verdiler, bir kere de bin lira verdiler.

Dönerci Ali Arıca: Vali olduğunu bilmiyordum

Dönerci Ali Arıca: Vali olduğunu bilmiyordum

Vali Atik’in eldivensiz olduğu gerekçesiyle uyardığı dönerci Ali Arıca da Sözcü gazetesine şu açıklamayı yaptı:

 Vali olduğunu bilmiyordum. ‘Hayırlı işler'demiş ama ben duymadım. ‘Dönerci' diye seslendiği zaman duydum. Efendim dedim. ‘Eldivensiz çalışmanın yasak olduğunu bilmiyor musun?' diye sordu. Ben de hemen arkadaşlarımdan eldiven istedim. Getireceklerini söyledim. Sıcakta dönerin başında eldivenle çalışmanın mümkün olmadığını söyledim. ‘İşletmeyi kapatın. Gereğini yapın. Kapatıyoruz' dedi. Onun dışında bir diyaloğumuz olmadı. Tüm bunlar eldiven takmadığımız için yaşandı. Biz döner başında görevli ustalar eldiven takma mecburiyetinde değiliz. Zaten kullandığımız plastik eldivenler sıcak nedeniyle daha sağlıksız bir ortam oluşturuyor, eriyorlar. Fakat diğer birimlerde görevli arkadaşlar özellikle paketteki arkadaşlar mutlaka eldiven kullanıyor. Bizler burada çalışanız. Sıkı kurallarımız var, hepsine uyuyoruz. Özellikle hijyen konusunda çok dikkatliyiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
17
8
6
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Uzun

Haklı,herkes gecim derdine düşmüş,tepesi atmış adamın ıvır zıvır umrunda olur mu...Kırk yılda bir dışarı çık,seni adamdan saymadı diye makam forsuyla ezmeye ... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Daha beter olun tayyipten daha iyisi mi var diyen yiyecek ekmek bulamasın bu dönemi 2. dünya savaşından sonraki kıtlık yokluk günleriyle kıyaslayıp bütün dün... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Tövbe de umarım diye oku sende

lilithtrinity

bence vali bey sussun, makamı koltuğu da onun olsun çıkmasın dışarı falan.