Görüş Bildir
Haberler
Vakit Kaybetmeden İzlemeniz Lazım: IMDb'ye Göre Tüm Zamanların En Yüksek Puanlı Animasyon Filmleri!

Vakit Kaybetmeden İzlemeniz Lazım: IMDb'ye Göre Tüm Zamanların En Yüksek Puanlı Animasyon Filmleri!

Yaşımız kaç olursa olsun izlerken büyük bir keyif alacağınız birbirinden kaliteli animasyon filmlerini sizler için bir araya getirdik.

O zaman hadi, IMDb'ye göre tüm zamanların en yüksek puanlı animasyon filmlerine hep birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Up (2009)

10. Up (2009)

IMDb: 8,2

Özet: Carl ve Ellie, çocukluktan beri birbirlerinin yanından hiç ayrılmayan bir ikilidir. Ellie'nin tek hayali, dünyayı gezebilmek ve maceracı ruhunu doyurabilmektir. Carl ise sessiz sakin görünen ancak Ellie kadar maceraperest ruhlu bir adamdır. Onunsa tek isteği, Ellie'nin mutluluğudur. Bu ikili birlikte büyüdükleri süre zarfında evlenir ve yaşlanır. Bir gün ölüm Ellie'nin kapısını çaldığında, Carl sevdiği kadını kaybetmiştir. Artık geri kalan yaşamında tek amacı, Ellie'nin hayat boyu istediği şeyi gerçekleştirebilmektir.

Seslendirenler: Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson

Yönetmen: Pete Docter, Bob Peterson

9. Toy Story 3 (2010)

9. Toy Story 3 (2010)

IMDb: 8.3

Özet: Oyuncak Hikayesi 3 filminde Andy üniversiteye gitmek için evden ayrılmak zorundadır ve uzun zamandır kendileriyle oynanmayan oyuncakları endişe içerisindelerdir. Andy, Woody’i yanında götürmeye karar verir ve Buzz’u da tavan arasında duran bir çöp poşetine, diğer oyuncakların yanına atar. Bir yanlış anlaşılma sonucu istenmediklerini ve çöpe atılacaklarını düşünen oyuncaklar kaçmaya çalışacaklar; olan biteni bilen tek oyuncak olan Woody, ortadaki yanlış anlaşılmayı gidermek için diğer oyuncakları ikna etmeye çalışacaktır.

Seslendirenler: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack

Yönetmen: Lee Unkrich

8. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

8. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

IMDb: 8.4

Özet: 2018 yılına damga vuran ve sık sık konuşulan Spider-Man: Into the Spider-Verse, dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklyn’li genç Miles Morales’in hikayesini konu ediyor.

Seslendirenler: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

Yönetmen: Bob Persichetti

7. Coco (2017)

7. Coco (2017)

IMDb: 8,4

Özet: Ernesto de la Cruz, başarılı bir gitarist olarak 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanıdır. Ancak ünlü gitarist çok önceden hayatını kaybettiği için Miguel ne yazık ki onunla hiç tanışamayacaktır. Cruz'un şarkıları ile büyüyen Miguel, bir gün onun gitarını bularak çaldığında kendini hiç bilmediği bir dünyada buluverir. Ölüler diyarına gitmiş olan küçük çocuk, buradan çıkmak için bir yol ararken, aynı zamanda aile tarihi hakkında gerçek hikayeyi de keşfedecektir.

Seslendirenler: Anthony Gonzalez (VIII), Benjamin Bratt, Gael García Bernal

Yönetmen:  Lee Unkrich, Adrian Molina

6. Your Name (2016)

6. Your Name (2016)

IMDb: 8.4

Özet: En iyi animasyon filmleri denildiğin ilk akla gelen yapımlardan bir olan Your Name, farkı yerlerde yaşamalarına rağmen birbirlerine bağlı bir hale gelen iki yabancının hikâyesini konu ediniyor.

Seslendirenler: Ryûnosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryô Narita

Yönetmen: Makoto Shinkai

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Wall•E (2008)

5. Wall•E (2008)

IMDb: 8,4

Özet: Dünyayı yaşanamayacak kadar kirli bir hale getiren insanlar, dünyayı terk ederek başka bir gezegene göç etmiştir. Dünyayı temizleme görevi ise Wall-e isimli sevimli bir robota verilir. Wall-e tek başına yalnız bir hayat sürdüğü dünyada çöplerden bir ev yaparak görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu çalışkan robotun hayatı- Eve adındaki başka bir robotun dünyaya inmesi ile değişecek ve ikili arasında saf duygular filizlenecektir.

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Yönetmen: Andrew Stanton

4. Princess Mononoke (1997)

4. Princess Mononoke (1997)

IMDb: 8.4

Özet: Tatarigami'nin lanetine bir çözüm bulmak için arayışa çıkan Ashitaka kendisini orman ruhları ve Tatara arasındaki bir savaşın ortasında bulur.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Oyuncular: Yoji Matsuda, Yuriko Ishida, Yuko Tanaka

3. The Lion King (1994)

3. The Lion King (1994)

IMDb: 8,5

Özet: Aslan prens Simba ve babası, tahta çıkmak isteyen hırçın amcası tarafından hedef alınır. Henüz çocukken babasının ölümüne şahit olan Simba, korkuyla kaçtığı evine yeni arkadaşları ve erişkin zihniyle geri döner.

Seslendirenler: Matthew Broderick, Jeremy Irons

Yönetmen: Roger Allers, Rob Minkoff

2. Grave of the Fireflies (1988)

2. Grave of the Fireflies (1988)

IMDb: 8.5

Özet: Japonya'nın Kobe şehrinde II. Dünya Savaşı'nn son aylarında hayatta kalmak için iki kardeşin mücadelerini anlatır.

Seslendirenler: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiriashi, Akemi Yamaguchi

Yönetmen: Isao Takahata

1. Spirited Away (2001)

1. Spirited Away (2001)

IMDb: 8,6

Özet: Chihiro ve ailesi, yeni bir kasabaya taşınır. Yolculuk sırasında dikkatlerini çeken bir tünele giren ailenin karşısına hiç bilmedikleri fantastik bir dünya çıkar. Bu büyülü yerde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Chihiro'nun anne ve babası anlam veremediği bir şekilde ortadan kaybolur. Küçük kız şimdi ailesini kurtarmak için hiç bilmediği bu yerde heyecan dolu bir maceraya adım atacaktır. 

Seslendirenler: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

Yönetmen: Hayao Miyazaki

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
12
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın