Görüş Bildir
Haberler
VAIO, Toshiba ve Fujitsu Dev Bir Şirkete Dönüşüyor

VAIO, Toshiba ve Fujitsu Dev Bir Şirkete Dönüşüyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni bir Japon bilgisayar devi doğuyor olabilir. Bloomberg haberine göre, Sony'den ayrılan bir marka olan VAIO, kendini Fujitsu ve Toshiba'yla birleştirmeye hazırlanıyor. Bu birleşim, Japonya'daki en büyük bilgisayar üreticisi olan Lenovo'ya büyük bir rakip çıkaracak. İsim ve ürünler hakkında bir detay olmamasına rağmen, VAIO'nun sahibi ve Japon Endüstri Ortaklığı'nın CEO'su Hidemi Moue, bu ortaklığın mart sonunda açıklanacağını söyledi.

Yeni çıkan haberlere göre Toshiba bilgisayar pazarından çekilmeyi düşünmediğini açıkladı. Toshiba, aralık ayında ortaya çıkan muhasebe ve elektronik departmanındaki skandal yüzünden 7.800 işçiyi işten çıkarmıştı. Aynı zamanlarda Toshiba, başka ortaklarla iş birliğine gidilebileceğini açıkladı ve bu açıklama, Japon bilgisayar üreticileri arasında yeni bir ortaklık aradığının kesin göstergesiydi.

VAIO, Toshiba ve Fujitsu arasındaki herhangi bir ortaklık bilgisayar endüstrisinde güçlü bir şirket olacağını gösteriyor. Bilgisayar üreticileri arasında HP, Dell ve Lenovo'dan oluşan ilk üç yerlerini gün geçtikçe sağlamlaştırıyor. Ancak daha küçük şirketler arasında ortaya çıkacak bir rakip, güçlü bir rekabete neden olabilir.

Microsoft 2013'te Dell'in 2 milyar dolar ile halka açılmasına yardımcı sebep olmuş, aynı zamanda yazılımcılar da Intel, HP, Dell ve Lenovo ile iş birliği yapıp bilgisayar pazarını hızlandırmıştı. Tüm bilgisayar üreticileri, Microsoft Windows 10'u ücretsiz olarak dağıtıyorken, müşterilerini yeni bilgisayar almaya ikna etmeye çalışıyor.

Kaynak: http://www.theverge.com/2016/2/16/110...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın