Görüş Bildir
Haberler
Uzun ve Sağlıklı Bir Birliktelik İçin İlişkinin İlk 3 Ayında Yapmanız Gereken 10 Şey

etiket Uzun ve Sağlıklı Bir Birliktelik İçin İlişkinin İlk 3 Ayında Yapmanız Gereken 10 Şey

Uzun bir ilişki arıyorsanız daha başlamadan bilmeniz gereken şeyler var. İlişkinizin uzun yıllar sürmesi için yapmanız gerekenler bu içerikte. Uzun ve sağlıklı bir ilişki için tüyoları merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uzun bir ilişkinin temelinde iyi anlaşmak var.

Bu yüzden partnerinizle her şeyi açıkça konuşabilmelisiniz. Buna duygularınızı da açıkça konuşmak dahil. Birbirinizle konuşurken karşıdakini dinlemeye özen gösterin. Partnerinizle anlaşabilmek için dinlemek önemli.

2. Partnerinizle oturup gelecek hakkında konuşabiliyorsanız uzun soluklu bir ilişkiniz olacak diyebiliriz.

Partnerinizle gelecek üzerine planlarınız yoksa bu ilişkinizin uzun sürmeyeceğini gösterir diyebiliriz. Çünkü iki taraftan biri gelecek planlarını karşısındakine göre ayarlamak istemiyor demektir.

3. İlişkide en önemlisi partnerinizle aynı şeyleri istemek. İkinizin de aynı şeyleri istemesi uzun bir ilişki için olmazsa olmazlardan.

Birkaç yıl sonra ikiniz ayrı yerlerde olmayı planlıyorsanız bu ilişkinin uzun olmayacağı belli.

4. Saygı, her ilişkinin temeli olmalı. Partnerinizle birbirinize saygı duymak zorundasınız.

Kararlarınıza ve seçimlerinize saygı duymayan biri ile sağlıklı bir ilişki kurmanız zor. Sürekli sizi eleştiriyorsa bu size saygı duymadığının bir belirtisi.

5. Uzun süreli bir ilişki istiyorsanız partnerinize karşı kendiniz olmalısınız. Başkası gibi davranarak onu etkileseniz bile bu ilişkinin uzun sürmesi beklenemez.

5. Uzun süreli bir ilişki istiyorsanız partnerinize karşı kendiniz olmalısınız. Başkası gibi davranarak onu etkileseniz bile bu ilişkinin uzun sürmesi beklenemez.

Partnerinizi olduğu gibi kabul etmeniz gerekiyor. Onu değiştirmeye çalışmak ve kafanızdaki tanıma uydurmak ilişkinizin uzun olmasını engeller.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tartışmaları kavgaya çevirmek ilişkiyi daha en baştan zedeleyen şeylerden biri.

Tartışmak her ilişkide olabilecek bir şey ama bunu her seferinde büyük bir kavgaya çevirmek ilişkiye zarar veriyor. Tartışırken yapılmaması gereken bir şey de olayı o anki tartışmadan geçmişteki tartışmalara getirmek.

7. Güven olmadan bir ilişki düşünülemez. Sürekli her şeyden kıskanmak birbirinize karşı güveninizi azaltırken ilişkinizi de sarsıyor.

Güvensiz bir ilişkinizin olması uzun ve sağlıklı olmayacağını gösteren en temel işaretlerden elbette.

8. İlişkide sınırları belirlemek sağlıklı bir ilişkinin göstergelerinden.

Her ne kadar bir ilişki içinde olsanız da herkesin kendine ait bir dünyası olmalı. Partneriniz de buna saygı duymak zorunda. Bu sınırları ilişki başında belirlemezseniz sonrasında sorunlar yaşamanız muhtemel.

9. Uzun bir ilişki istiyorsanız sürekli barışıp ayrılmak doğru bir yöntem değil. Bir olay yaşadığınızda hemen ayrılma yoluna gitmemeniz gerekiyor.

9. Uzun bir ilişki istiyorsanız sürekli barışıp ayrılmak doğru bir yöntem değil. Bir olay yaşadığınızda hemen ayrılma yoluna gitmemeniz gerekiyor.

Bunun yerine partnerinizle sizi rahatsız eden konu üzerinde konuşmalısınız. Her olayda ayrılıp barışmak ilişkiyi zedeleyen nedenlerden.

10. Uzun ve mutlu bir ilişki için birlikte vakit geçirmek önemli. İlişkinin sağlam olması için birbirinizi iyice tanımanız gerek.

Kaliteli vakit geçirerek uzun bir ilişkinin temellerini atabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın