Görüş Bildir
Haberler
Uyurken Bilinçsiz Bir Şekilde Olduğunuz Orgazmlar Hakkında Daha Önce Duymadığınız Beyin Aydınlatıcı 11 Bilgi

Uyurken Bilinçsiz Bir Şekilde Olduğunuz Orgazmlar Hakkında Daha Önce Duymadığınız Beyin Aydınlatıcı 11 Bilgi

Bitmeyen rüya yok mu?

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/caseygueren/...

1. Kadınlar neredeyse her zaman uyku orgazmı olabilirler:

Doğru duydunuz, kadınlar da uykularında ıslanabilir ve bu durum sadece ergenlik dönemiyle sınırlı değil...1986 yılında yapılan bir araştırmaya göre; çalışmaya katılan kadınların %37'si en az bir kere bu durumu deneyimlemiş. Ve bu sadece 80lerde yapılan küçük bir araştırmanın yüzdesi. Bunu günümüzde ve tüm kadınlar için düşünün bakalım...

2. Cinsel hayatı aktif olmayan erkeklerin uykularında ıslak rüya görme ihtimali daha yüksektir:

Wanting To Want isimli kitabın yazarı ve aynı zamanda seks terapisti olan Madeleine Castellanos, M.D; BuzzFeed Life'a ıslak rüyaların düzenli bir cinsel hayatı olmayan veya mastürbasyon yapmayan ergenlik çağındaki erkeklerde daha çok olduğunu söyledi. Fakat alışılmışın dışında istisnai olarak yetişkinlerde de bu durumu görmek mümkün.

3. Erkeklerin uykularında boşalmasına, nokturnal emisyon veya ıslak rüya deniyor.

Bir erkeğin uykusunda tam olarak boşalmasından bahsediyoruz. Bu konu hakkında çok fazla araştırma olmamasına rağmen özellikle ergenlik döneminde olan erkeklerin ıslak rüya durumunu yaşadığı söyleniyor. Cinsel Eğitim ve Terapi Dergisi'nin 1982 yılında yaptığı çalışmaya göre; ıslak rüya ,ciddi anlamda konuşulmayan ve anlaşılmayan bir seks konusu...

4. Bazı insanlar için uyanıkken orgazm olmaktan çok daha kolay olabilir.

Castellanos, mastürbayon yaparak veya ilişkiye girerek orgazm olmayan bazı kadın hastalarının uykularında orgazm olduğunu ifade ediyor. Düşündüğümüz zaman, seks rüyalarının sinir ve stresten uzak bir şekilde sadece bize ve bilinçaltımıza bağlı olduğunu görüyoruz. Yani orgazm olmamızı engelleyecek tüm faktörlerden ayrı bir durum yaşıyoruz.

5. İnsanlar, genel olarak REM uykusundayken cinsel organlarında bir şeyler hisseder.

Rüyalarımızın çocuğunu gördüğümüz REM evresinde vajinaya ve penise daha çok kan akışı olur.

6. Erkekler uykularında, birçok kez erekte olurlar fakat birçoğu orgazmla sonuçlanmaz.

Castellanos'a göre; yapılan araştırmalar ,erkeklerin rüyalarında bazen yarı sertleşerek bazen ise tam olarak ereksiyon olduklarını gösteriyor. Aslında bu, gece boyunca uyurken cinsel içerikli rüyalar gördüğünüz anlamına gelmiyor, sadece kan basıncınıza bağlı olan bir durum.

7. Uyku orgazmlarıyla ilgili çok fazla araştırma yok ne yazık ki çünkü nasıl olsun?

7. Uyku orgazmlarıyla ilgili çok fazla araştırma yok ne yazık ki çünkü nasıl olsun?

Birçoğunuz bu konuyla ilgili basit örnekler olduğunu fark etmişsinizdir. Sebebi ise oldukça açık...Uykusunda orgazm olan herkes, bunun tahmin edilebilir bir şey olmadığını bilir. O yüzden labaratuvarda araştırma yapmak oldukça zordur.

8. Siz hatırlamasanız da cinsel içerikli rüyalar görüyorsunuz.

Castellanos'a göre, ilk önce rüya görüp daha sonrasında kan basıncından dolayı ereksiyon veya orgazm olabilirsiniz. Bu durum tam tersi de olabilir tabii ki...Daha önce de belirttiğimiz gibi bu konuyla ilgili kesin sonuç alınabilen çalışmalar yok. Fakat, orgazm olurken uyandığınızda, rüya gördüğünüzle alakalı bir şey hatırlamıyorsanız muhtemelen seks içerikli rüya görmüşsünüzdür.

9. Uyku pozisyonunuz ıslak rüya ve uyku orgazmını etkileyebilir.

Journal dergisinin 2012 yılında yaptığ araştırmaya göre; yüzüstü uyumak cinsel içerikli rüya görmenizi tetikliyor. Castellanos ise; vücudumuzun yatakla temasının bizleri tatmin edebileceğinden dolayı doğru olabileceğini düşünüyor.

10. Uykuda orgazm olmak oldukça normal ve keyif verici bir şey...

Uykunuzda orgazm olmak, libidonuzun yüksek olduğunu ve erotik fantezilerinizin aktif bir şekilde ilerlediğini gösteriyor. Beklenmedik bir şekilde cinsel rüyalar görseniz bile bundan asla utanmamalısınız. Rüyalarınız sembolik olduğu için eski sevgilinizle, iş arkadaşınızla ya da gözünüze takılan tuhaf saçlı çocukla yatmak istediğiniz anlamına gelmiyor.

11. Bunlardan birini yaşamak için denemeniz gerekiyormuş gibi hissetmeyin...

11. Bunlardan birini yaşamak için denemeniz gerekiyormuş gibi hissetmeyin...

Mastürbasyon yaparak olduğumuz orgazmlar gibi bunun da bir zamanı var ve zorlamak sizlere yardımcı olmaz. Uyumadan önce dalacağınız erotik düşünceler, yüzüstü yatma veya erotik şarkılardan oluşan playlistinizi dinlemek yardımcı olabilir fakat uyku orgazmını hızlandıracak bir çözüm yok maalesef. Bu konuda yapabileceğiniz tek şey; stres yapmamak ve yaşanmasını beklemek...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
65
41
23
22
21
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın