Görüş Bildir
Haberler
Urfa'da Yol Çöktü, Altından Roma Dönemine Ait Tünel Çıktı

Urfa'da Yol Çöktü, Altından Roma Dönemine Ait Tünel Çıktı

Urfa'da çöken yolun altından Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen tünel çıktı. Ekipler, ayrıca çökme tehlikesine karşı sokaktaki evlerin boşatılması için çalışma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atatürk Mahallesi 16'ncı Sokak'ta sabah saatlerinde aniden çökme meydana geldi. Panik yaşayan mahalleli durumu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sırasında bölgedeki çökme daha da genişledi. 

Daha sonra ekipler, bölgede 3 metre derinliğinde ve metrelerce uzunlukta bir tünel fark etti. Ekipler, bölgeye güvenlik şeridi çekerek polise haber verdi.

Roma tüneli bulundu

Roma tüneli bulundu

İlk incelemede çöken yolun altında Roma dönemine ait bir tünel olduğu belirlendi. Olay sonrası ekipler, çökme tehlikesine karşı sokaktaki evlerin boşatılması için çalışma başlattı.

Ekipler, tek tek kapıları çalarak evlerin boşaltılmasını istedi. Mahalle sakinlerinden Kadir Çelik, 'Burada çökme meydana gelmesi sonucu tünel ortaya çıkmış. Daha önce de defineciler burada kazılar yapmıştı. Şimdi evler boşaltılarak çalışma başlatıldı' de

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
5
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronici

E su borusu var orda. Boruyu döşeyen adam fark etmedi mi tüneli?

Trabzonnn

Bizim millet Osmanlıdan başka tarih mi bilir. Roma tarihi asla okutulmaz çünkü korkarlar tehlikelidir fena soru işaretleri yaratıyor kafada

pinacolada

Allah'ın işi işte bak Urfa nereee Roma nere