Görüş Bildir
Haberler
TV
Unutma Unutturma: Efsane Dizi Kuzey Güney'den Akıllara Kazınmış 17 Replik

etiket Unutma Unutturma: Efsane Dizi Kuzey Güney'den Akıllara Kazınmış 17 Replik

İlk yayınlandığı günden itibaren üzerinden beş yıl geçti; fakat hala Türk televizyon ekranlarına Kuzey ve Güney'e denk dizi gelmedi. Başarılı oyuncuları ve sürükleyici senaryosuyla, Kuzey Güney adeta bir unutulmaz oldu.

Efsaneyi unutmuyoruz ve bizi kah güldüren, kah ağlatan o replikleri birlikte hatırlıyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Bu günler de gelip geçecek ama yeter ki sen oralarda Kuzeylik yapma. Uslu dur ki iyi halden falan yırt. Rahat durmazsan cezan uzarmış. Uslu dur. Oğullarımı amcasız bırakma."

1. "Bu günler de gelip geçecek ama yeter ki sen oralarda Kuzeylik yapma. Uslu dur ki iyi halden falan yırt. Rahat durmazsan cezan uzarmış. Uslu dur. Oğullarımı amcasız bırakma."

Cemre'nin Kuzey'e ceza evindeyken yazdığı mektuptan...

2. "Yumurtaları kırıcam ve sonra bir güzel yiyecez. Benim planlarım o noktaya kadar. Ondan sonraki görüntü flu... Artık bizde yatırımlar hep anlık!"

3. "Söylemezsen, bir hayalin vardır. Söylersen onu da kaybedebilirsin..."

'İnsan duygularını saklayınca karşısındakine dürüst olmuyor gibi geliyor bana. Bir yerde kendini saklamak, hoşlandığını söyleyememek, her şeyi kendi içinde yaşamak... Bu bir yük... Hem hastalıklı da bir durum. Filmlerde olur ancak böyle, hep içine atarlar söyleyemezler bir türlü. Ama gerçek hayatta zaman geçiyor...'

4. "Çok mutluyum. Çünkü seni tamamen çıkardım attım aklımdan. Rüyalarımdan bile çıkardım."

'Kıskanmıyorum da artık seni. Başkaları sana dokunduğu zaman kahrolmuyorum. Gece gündüz seni düşünmüyorum. Senden uzakta göğsüm sıkışmıyor. Alev alev yanmıyor içim. Nereye baksam seni görmüyorum. Ansızca gelmeni beklemiyorum.'

5. "Ben mutlu olmayı çok istiyorum, ben mutlu olmak için hala debeleniyorum lan."

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Söyledim kardo, sevdiğimi söyledim ona. Öpüştük bile lan... Vallaha!"

'Öyle konuşurken gözlerin içine bakınca öyle... Kendime söz geçiremedim o zaman. Oldu öyle ne olduysa... Allah benim cezamı versin. Geri adım atmak isterken kaçmak isterken ona doğru koşuyorum. Çok yanlış. O an var ya, yüreğimin yükü indi mi, hafifledim mi, çoğaldım mı bilmiyorum ama bir yere gittim geldim sanki...'

7. "Beni dinle bak, benim belki ağzım bozuk olabilir ama içim tertemiz!"

8. "Hayatımın aşkı dediğim o, o kızımın babası olacak adam yalancı çıktığında, ben ona da boyun eğmedim. Kaderime razı gelmedim yani. Aldım çantamı elime, yürüdüm kendi yoluma."

8. "Hayatımın aşkı dediğim o, o kızımın babası olacak adam yalancı çıktığında, ben ona da boyun eğmedim. Kaderime razı gelmedim yani. Aldım çantamı elime, yürüdüm kendi yoluma."

'Yalnız başına bir çocuklu kadınsın sen, otur oturduğun yerde demedim. Kendi hayatımı kurdum. Ama bunu yaparken de kimseye yalan söylemedim. Başım hep dik gezdim, Hüseyin Bey. Siz biliyorsunuz, ben hiç evlenmedim. Yani evlenmek için de öyle büyük hayallerim olmadı. Yani isterdim de... Kısmet olmadı. Bu fikre saplanıp kalmadım hiç. Yani bu saatten sonra da amanın da parmağında bir yüzük olsun diye evlenmem yani...'

9. "Sen sadece sevmiyorsun, sevdiğine ciğerini veriyorsun sen..."

'Sen benim özlemini çektiğim her şeysin. Yokluğunu çektiğim her şeysin.

Sen benim baktığım her şeysin. Uyku diye yattığımsın.

Öyle ben seni severek daha iyi bi insan oldum biliyor musun?

Öyle bi soru sordun ki ben ne söylesem hep eksik kalacak. Sana şu kadarını söyleyeyim; ben seni bu dünyada her şeyden çok seviyorum...'

10. "Kardeşlik cezadır bazen, anladın mı beni? Cezadır, borçtur, yüktür, mecburiyettir, vefadır. Zor iş kardeşlik cicoz, zor. Sen şimdi hala kararlı mısın, benimlen abi kardeş olmaya?"

'Yapacağı her bi yamukta senin gözünün içine baka baka 'ama ben senin kardeşinim' diyebilir sana. Çünkü o senin kardeşindir canına yanayım. Küçükken etrafındaki her şey büyük olduğu için söylemiş olduğun laflar da kocamandır, kocaman kalır. 'Senin için dünyayı yakarım kardeşim'... kibrit bile çakamaz... Anladın? Küçükken öyledir. 'Senin için canımı veririm' der. Çünkü o zamanlar ölüm bile oyundur, anlıyo musun? 'Dışş dışş ahh vurdum, aahh öldüm, ahhh bilmem ne'... Yani rahat rahat ölebilir, ölüm o kadar uzaktır ondan çünkü.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Ama bir gün bi arkadaş çıkar karşına senin, 'ölecem' der, ölür. Çünkü o da senin gibidir, büyümemiştir daha, hala masumdur, hala enayidir."

12. "Hiçbir şekilde bilmez yamuk yapmak ne demektir, adam satmak ne demektir. Hiçbir zaman arkana dolanmaz, yanlış yapmaz. Benim aslan kardeşim..."

13. "Elini değdirdiğin herkesin felaketi oldun. Kendi çocuğunun bile. Sen katilimizsin, Güney."

13. "Elini değdirdiğin herkesin felaketi oldun. Kendi çocuğunun bile. Sen katilimizsin, Güney."

14. "Babamdan yediğim dayakları bir araya toplasak, aralıksız 2 sene dayak yemişimdir."

14. "Babamdan yediğim dayakları bir araya toplasak, aralıksız 2 sene dayak yemişimdir."

15. "Öyle adamlar varki. Hayatın boyunca sana hiç yanlış yapmayacağını bilirsin."

'Seni kollar, korur. Her şeyini paylaşırsın. Bütün sırlarını emanet edersin. Düşüncelidir. Sinsi değildir merttir. Böyle dan diye söyler lafını. Seni düşündüğünü bilirsin. Yanında olmasa bile en zor anında bir şekilde yetişir. Bundan sonra öyle bir adama güvenebilirim bende ancak.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. "Ya var ya, çok bir şey istemiyorum ha ben. Bir gece, sadece tek bir gece kafamı şu yastığa rahat koyayım istiyorum. Gözlerim de kendiliğinden kapansın istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum."

17. "Bilmiyorum sen benimle evlenmek ister misin Cemre? Bak bu sefer sana ayı gibi söylemedim, adam gibi söyledim."

'Ya bunu kelimelerle anlatmam sana mümkün değil. O sabah gözümü açtığımda seni karşımda görmek var ya mucize gibi bir şeydi ya.

Sen bana o kadar değerli bir şey verdin ki farkında değilsin. Bana burayı affettirdin.

Hayatımda eksik kalan bir parçayı tamamladım senin sayende. Olgunlaştım, büyüdüm. 

Kuzey artık büyüdü. Çocuk Kuzey'i de çocukluğunda bıraktım artık. Geride kaldı. Bizi azad ettim.

Şu anda sana baktığım zaman ne diyorum biliyor musun?

Allahım... Allahım, bu kızı bana bağışlar mısın? Bu kızı bana bağışlar mısın? Ömrümün sonuna kadar...

Onunla mutlu olabilecek kadar beni iyi bir insan yap diyorum.

Beni o kadar mutlu bir insan yapabilir misin?

Çünkü ben onsuz mutlu olamam. Onsuz mutlu olamam. Yani bunu tabi biraz geç anladım. Geç anladık yani kafamıza milyonlar tane milyonlarca taş düştü.

Burası sadece bana ait değil. Bu sen demek aynı zamanda.

Ben artık sen olmuşum. Ben sana karışmışım. Ben, ben artık seninle bir şeyim. Benim hayallerim yalnız seninle gerçek olabilir.

Ya ben istiyorum ki beni benim.. Yani sabahları gözümü sana açayım istiyorum, akşamları gözümü seninle beraber kapatayım istiyorum. Hayatımdaki bütün yollar sana çıksın. Gecem sen ol istiyorum, gündüzüm sen ol istiyorum. Aldığım nefes sen ol istiyorum.

Bizim yazımız beraber yazıldı. Ne yazıldıysa birlikte yaşayalım ömrümüzün sonuna kadar...'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
343
203
65
14
9
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bi Tengri Değil

Oturup televizyon karşısında izlediğim tek dizi. Suskunlar falanda iyiydi ama bu zamana kadar hiçbir Türk dizisini böylesine sevmemiştim. Hatta şöyle söyleyi... Devamını Gör

Bekir Kahraman

neye bakıyon lan kurabiye var simit var ne bakıyon

psyhedelichead

Ülkede tüm zamanların en kaliteli tv dizisiydi kuzey-güney