Görüş Bildir
Haberler
Unsuz Kek Tarifi: Unsuz Kek Nasıl Yapılır?

Unsuz Kek Tarifi: Unsuz Kek Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
04.03.2022 - 10:00 Son Güncelleme: 18.05.2022 - 14:17

Kek hamurunun unsuzda hazırlanabileceğini biliyor muydunuz? Evet, yanlış duymadınız un kullanmadan harika bir kek hazırlamak mümkün. Un yerine nişasta kullanarak sevdikleriniz için enfes bir kek yapabilirsiniz. Mis gibi kokusu mutfağınızı sardığında sabırsızlanacağınız unsuz keki yedikten sonra en kısa zamanda tekrar yapmak isteyeceksiniz. Öyleyse sağlığına dikkat edenleri böyle alalım. En güzel unsuz kek tarifini yazımızda sizler için derledik. Peki, unsuz kek nasıl yapılır? İşte unsuz kek malzemeleri, yapımı ve tüm püf noktaları…

Son zamanlarda dillerden düşmeyen unsuz kek tarifi, özelikle yediklerine dikkat eden herkesin dikkatini çekiyor. Un yerine nişasta ile yumuşacık kek hazırlaması hem kolay hem de oldukça keyifli.  Normal keklerden farksız bir lezzete sahip olan unsuz kek tarifinin yapımı oldukça pratik. Çay saatlerinizi kekle tamamlamak istiyorsanız bir de kekin bu halini deneyin. Unsuz kek tarifini çok beğenecek ve severek tüketeceksiniz. İşte mutfağınızda bulunan malzemelerle hazırlaması kolay unsuz kek tarifi…

Unsuz Kek Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Unsuz Kek Tarifi İçin Gereken Malzemeler

- Yarım su bardağı şeker

- 4 adet yumurta

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 1 paket kakao

- 1,5 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 1 paket buğday nişastası

Unsuz Kek Tarifi

Unsuz Kek Tarifi

- Unsuz kekin yapımı için şeker ve yumurtayı köpük küpük olana kadar iyice karıştırın. Daha sonra sıvı yağı, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Karışıma kakaoyu da ekleyip yağlanan kalıba kek hamurunu dökün.

- Fırınınızı 175 dereceye alın. Bir müddet ısıttıktan sonra keki fırına verip yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Her fırının pişirme süresi fark edeceği için kontrollü pişirmeye dikkat edin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz. 

Deneyecek herkese afiyet olsun.

Not: Unsuz keki hazırlarken şeker ve yumurtaları iyice karıştırmaya özen gösterin. Malzemeler oda sıcaklığında olursa kek daha da güzel olacaktır. Fırına keki verdikten sonra ilk 20 dakika fırının kapağını asla açmayın. Bu sayede kekiniz çökmeden kabaracaktır. Unsuz keki lezzetlendirmek için fındık ya da fıstık kullanabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın