Görüş Bildir
Haberler
Üniversitelilerin Giyim Alışkanlıkları Ortaya Çıktı!

Üniversitelilerin Giyim Alışkanlıkları Ortaya Çıktı!

Derya Örgün
26.12.2013 - 09:44 Son Güncelleme: 26.12.2013 - 10:17

Üniversitelilerin Giyim Alışkanlıkları Ortaya Çıktı!

Öğrencilerin giyim ve alışkanlıkları normların transformasyonu açısından algı değerlendirmesine ilişkin önermeler bölümünde katılımcılara yöneltilen, Öğrencilerin tutum ve davranışları, giyim ve alışkanlıkları kültürel ve sosyal değerlere uymamaktadır önermesi dikkat çekti.

Öğrencilerin Giyim Ve Alışkanlıkları

Normların transformasyonu açısından algı değerlendirmesine ilişkin önermeler bölümünde katılımcılara yöneltilen, Öğrencilerin tutum ve davranışları, giyim ve alışkanlıkları kültürel ve sosyal değerlere uymamaktadır önermesi dikkat çekti. Ankete katılanların yüzde 61′i, bu önermeye katılmadığını, yüzde 25′i ise katıldığını belirtti. Kitapta bu önermenin sonucuna ilişkin değerlendirmede, Zonguldak halkının üniversite öğrencilerinin kente sosyal ve kültürel zenginlik kattığını düşündüğü ve bu anlamda onları kabullenerek olumladığı görülmektedir denildi.

Öğrenciler Sadece Yurtlarda Kalmamalı

Yine kitaptaki bilgilere göre ankete katılanların yüzde 78′i, Ailelerin yaşadığı yerlerde öğrenciye ev kiralanmamalı önermesine karşı çıktı. Katılımcıların 84′ü, bir öğrenciyle komşu olmaktan rahatsız olmayacağını belirtirken, yüzde 77′si öğrencilerin sadece yurtlarda kalmalarına karşı çıktı. Yüzde 75′lik kesim, üniversitenin kentteki mordern yaşama katkı sağladığını düşünürken, yüzde 72′lik bölüm de üniversitenin toplumsal ve kültürel değerlerin olumsuz değişmesine neden olmadığını belirtti.

Kaynak: http://www.unimetre.com/universitelil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0