Görüş Bildir
Haberler
Üniversitelilere Nöbetçi Yurt Uygulaması

Üniversitelilere Nöbetçi Yurt Uygulaması

Batuhan
09.10.2020 - 10:18

Kampüslerde koronavirüsle ilgili yeni tedbirler alınırken bir yandan da öğrencilerin okula dönebilmeleri için yapılan hazırlıklar hız kazandı. Üniversitelilerin merakla beklediği okula dönüş haberi henüz gelmese de konaklayacakları yerler şimdiden hazır. Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversitelerin bazı bölümlerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçmesi nedeniyle, nöbetçi yurt sistemine başlandığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Üniversitelerin yüz yüze/ hibrit eğitime geçmesi nedeniyle nöbetçi yurt sistemine geçilmiş, her ilde en az bir kız bir erkek öğrenci yurdu olmak üzere nöbetçi yurtlar belirlendi” açıklaması yaptı.

"Belgelerini getiren öğrencilerin kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın nöbetçi yurtlarda barınabilecek"

"Belgelerini getiren öğrencilerin kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın nöbetçi yurtlarda barınabilecek"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 81 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde en az bir kız, bir erkek öğrenci yurdu olmak üzere nöbetçi yurtların belirlendiği belirtildi. Yüz yüze eğitim görecek öğrencilerin, bunu gösteren belgeyi il müdürlüklerine ya da nöbetçi yurt müdürlüğüne ibraz etmeleri gerektiği aktarıldı. Belgelerini getiren öğrencilerin kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın nöbetçi yurtlarda barınabileceği bildirildi. Nöbetçi yurtların listesi Gençlik ve Spor Bakanlığının internet sitesinde paylaşıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Yüz yüze/hibrit eğitime geçen öğrencilerimiz için nöbetçi yurtlarımız hizmet vermeye başladı. Maske, mesafe, temizlik tedbirlerine dikkat ediyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın