Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? Yüz Yüze Eğitim Olacak Mı?

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? Yüz Yüze Eğitim Olacak Mı?

Sunay Korkmaz
23.02.2021 - 13:06

Üniversitelerde 2020-2021 eğitim yılının bahar döneminin başlamasına günler kala, milyonlarca öğrenci ve akademik personel eğitimin yüz yüze mi yoksa online şekilde mi yapılacağını merak ediyor. Yüz yüze eğitimle ilgili tüm bu beklentiler devam ederken Yükseköğretim Kurumu (YÖK) konuya dair kararını açıkladı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversitelerde bahar döneminde eğitimin nasıl gerçekleştirileceği merakla beklenirken bu konuda aramalarda sıklaştı. Güz dönemini online tamamlayan öğrenciler bundan sonraki süreç hakkında bilgilenmek istiyor. İşte, üniversitelerde bahar dönemi eğitimi hakkında son gelişmeler...

Yüz yüze eğitimle ilgili Sağlık Bakanlığı'dan görüş alan YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. Şubat sonrası uygulamalı eğitim yapan programlarda yüz yüze, teorik programlarda ise çevrim içi eğitim olacak.

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Uygulamalı derslerin sıkı tedbirler eşliğinde yüz yüze yapılabileceği, eğitimlere devam etmek istemeyen öğrencilerin kayıt dondurma haklarından yararlanabileceği açıklandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şu açıklamayı yaptı: “Özellikle meslek yüksekokulları, sağlık programları, sanat ve tasarım programları, mühendislik ve mimarlık gibi uygulamalı eğitimleri ağırlıkta olan bölüm veya programların son sınıf öğrencilerinin gerekli yeterlilikleri kazanamadan mezuniyet aşamasına gelmiş olmasına ilişkin endişeler, bir müddetten beri öğrenci ve öğretim elemanları tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımıza bildiriliyor. Yükseköğretim kurumlarında uygulamalı eğitimlerde azami dikkat ile ve sıkı tedbirler eşliğinde yüz yüze eğitimin yapılabileceği, ancak teorik eğitimlerin mümkün olduğunca uzaktan eğitim yöntemleri kullanılarak devam ettirilmesinin uygun olacağı mütalaa ediliyor. Bütün devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarımıza bugün bir resmi yazı ile bildirilmiş ve gereğinin yapılması istenmiştir.”

YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. Ayrıca YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin 'kayıt dondurma' hakkından yararlandırılmasını kararlaştırdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın