Görüş Bildir
Haberler
YKS
Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? Üniversite Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? Üniversite Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca genç, üniversiteli oldu. Koronavirüs pandemisi sebebiyle yaklaşık iki yıldır uzaktan eğitim yapan üniversitelerde, yeni dönemin ne zaman başlayacağı araştırılıyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin açılışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? İşte üniversitelerle ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaz aylarının bitmesiyle birlikte eğitim sezonu da yeniden açılacak. Milyonlarca üniversite öğrencisi, yeni eğitim döneminde okula başlayacak. Yaklaşık iki yıldır uzaktan eğitim yapan üniversiteler, 2021-2022 eğitim yılına yüz yüze eğitimle başlayacak. İşte üniversitelerde yüz yüze eğitim…

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversiteler, eylül ayı içerisinde açılacak. Her üniversitenin akademik takvimi farklılık gösterdiği için, üniversitelerin açılma tarihi de değişiklik gösterebilir. Ancak birçok devlet ve vakıf üniversitesinde yüz yüze eğitim eylül ayı içerisinde başlamış olacak.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?

Yeni eğitim-öğretim yılı üzerinde değerlendirmelerde bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, neredeyse son 1,5 yıl boyunca Covid-19 salgını nedeni ile yükseköğretimde olağanüstü anlamda ciddi güçlükler ve değişimler ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Özvar, 'Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir. Özellikle uygulamalı eğitimlerin gerekli tüm tedbirler alınarak yüz yüze yapılmasının sağlanması program kazanımlarının elde edilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Teorik derslerin ise salgının seyrine göre yüz yüze veya belirli bir oranda uzaktan öğretimle verilebileceğini hatırlatmakta yarar görmekteyim' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın