Görüş Bildir
Haberler
Üniversitede Bilimsel Projeler İçin Ayrılan Kaynakla Tencere Tava Almışlar

Üniversitede Bilimsel Projeler İçin Ayrılan Kaynakla Tencere Tava Almışlar

Bilimsel araştırmalar için ayrılan kaynakların bir üniversitede altyapı projeleri için, bir başka üniversitede ise mutfak araç gereci için harcandığı ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 üniversite yönetiminin, “Bilimsel Araştırma Projesi” adı altında, bilimsel proje tanımına uygun olmayan bazı projeleri desteklediği öğrenildi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin imzalı habere göre torpil iddiaları ile gündeme gelen ve üniversite yerleşkesine yapılacak cami için IBAN paylaşıp destek isteyen eski AKP Milletvekili Cem Zorlu’nun rektörü olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesi, “Bilimsel araştırma projesi” adı altında altyapı projelerini destekledi.

Üniversite bünyesinde destek verilen projelerden bazılarının, “İtki ve Yanma Laboratuvarı Altyapı Projesi, Analiz Laboratuvarları Altyapı Projesi” ve “Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Demirbaş İhtiyacı Projesi” olduğu belirlendi.

Bilimsel proje kaynağı ile mutfak araç gereci

Bilimsel proje kaynağı ile mutfak araç gereci

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin de bilimsel araştırmalar için ayrılan kaynaklar ile mutfak araç gereci aldığı Sayıştay denetimlerine yansıdı.

Sayıştay’ın Cumhuriyet Üniversitesi’ne ilişkin denetim raporunda, 

“Bilimsel araştırma projesine ayrılan kaynakların bilimsel altyapı ve destek hizmeti yerine idare hizmetlerinde kullanılacak demirbaşların alımında kullanıldığı görülmüştür. Bu çerçevede bilimsel araştırma projeleri kapsamında yazılım ve mutfak araç-gereçleri alımı ile mutfak tadilatı gibi yapımlar tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
36
25
4
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Levent ERDEN

İşim gereği Türkiyenin hemen her yerindeki Üniversite BAP birimleri ile çalışıyorum. Merak edenler bakabilir sitelerinden, her yıl üniversiteler ortalama 200... Devamını Gör

Levent ERDEN

Ancak böyle biri ya çekemediği için, ya da kendi çıkarına uymadığı için şikayet ederse ortaya çıkıyor bunlar. Hani bir laf vardır "imam bunu yaparsa cemaat n... Devamını Gör

Sayıştay denetçilerine teşekkür etmek lazım ama hale bak, görevini yapması gerektiği gibi yapan adama teşekkür etmek gerektiği düşünür hale geldik.

gaydırı guppak

cumhuriyet üniversitesinde gastronomi bölümüne alınmış o tencere tava. eğer böyleyse çokta absürt bişey göremedim ki doğruluk payı var gibi