Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Yıllarında Çalışılabileceğiniz 7 Abik Gubik İş

Üniversite Yıllarında Çalışılabileceğiniz 7 Abik Gubik İş

Özge
05.07.2015 - 03:45 Son Güncelleme: 05.07.2015 - 12:50

Galerinin özetidir ki ; para kolay kazanılmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Organizasyon Hostesliği

1. Organizasyon Hostesliği

Bir organizasyonda hostes olarak görev almak en gereksiz işlerden birisidir belki de. Yapacağınız işler; yüzünüzde aptal bir gülümsemeyle  misafirlere sürekli ne taraftan gidileceğini söylemek, toplantı odasında masalara bırakılacak kalemleri nizami şekilde dizmek ve hatta  bazen de şirketin 60 yaşlarında 1.40 boylarında ve daima topukluyla gezen bir sahibi varsa ona bir prenses muamelesi göstererek düşmesin diye eşlik etmektir.

2. Özel Ders Öğretmenliği

2. Özel Ders Öğretmenliği

İşin güzel yanı birine birşeyler katabildiğini hissetmektir elbet; lakin siz siz olun zaten size dünya para ödeyerek ders aldırabilen ailenin çocuğuna ödül sözü vermeyin. Zira çok güzel hislerle alıp gittiğiniz 12li boya setinin 'aa bende de 120lisi var onun abla/abi' diyerek önünüze serildiğinde utançtan o yüzyirmi rengin her bir tonuna bürünmeniz kuvvetle muhtemeldir.

3. Tanıtım İşleri

3. Tanıtım İşleri

Özel bir firmanın yüzü olmak için size giydirilen komik kostümler içinde tanıtım yapmaya çalışmak için düşmüşseniz yollara; şehrin yakıcı sıcağında terlemeniz  bir yana; şehir esnafının arkanızdan bin bir hevesle pek de yaratıcılık gerektirmeyen laflarını duymanız cabasıdır. Jaws ve Nemo kostümleri içinde Kaleiçi sokaklarında esnaftan duymanızın muhtemel olduğu sözler şöyle ki : 'Jaws geliyyo amanın gaçın' , ' Nemoyla Jaws nasıl kanka olmuş' , 'Siz balık değil misiniz nasıl yürüyüsunuz?' Töbestt.

4. Şişman Mankenlik

4. Şişman Mankenlik

Moda fuarında teşhir için manken aranırken ; arkadaşınız aklına gelip çağrıldığınıza mı üzülürsünüz yoksa oraya gittiğinizde görevlilerce yeteri kadar şişman bulunmayıp seçilemediğinize mi ? Orasına da siz karar verin.

5. Açılış Görevlisi

5. Açılış Görevlisi

Bir açılışta hosteslik yapmak için gittiğiniz işte sizden yapmanız beklenebilecek saçma şeyler:

*kesilecek olan kurdelayı tutmak

*işyeri sahiplerine anneleri görmesin diye (!) el altından viski servisi yapmak

*siz hariç oradaki tüm kızların çılgınca dans edişleri

*işyeri sahiplerinin bitmek tükenmek bilmeyen  'sen niye oynamıyosun Karadeniz de gemilerin mi battı' sorularına ısrarla işin içeriğinde oynamak mı vardı diye cevap vermek.

Bir de bunca saçmalığın arasında etrafımızda sürekli paramı alamıcam diye yakınıp duran acemi çaylağa selamlar olsun. ( komiktir ki gün sonunda parasını tek alamayan kız da o çaylağın ta kendisi olmuştur)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ürün Tanıtımcılığı

6. Ürün Tanıtımcılığı

Bir kozmetik dükkanında herhangi bir ürünü tanıtmakla görevlendirilmişseniz şayet  yaşayacağınız en olası vaka bir başka ürünün tanıtıcısı olan en az 85 kilo, ağır makyajlı asık suratlı egoist kızdır. Gün boyu şeytani bakışlarını üzerinizden eksik etmemekle yükümlüdür sanki. Müşterilerle yaşadığınız onca saçma diyalog da yanınıza kar kalacaktır.

7. Broşür Dağıtıcılığı

7. Broşür Dağıtıcılığı

Hani o caddede arkadaşınızla gezerken elinize zorla tutuşturulan broşürler var ya, hah işte onları dağıtan kişi siz olduğunuz vakit görürsünüz madalyonun diğer yüzünü. O günden sonra hiç bir broşürcü zavallıyı pas geçmezsiniz, gönlünüz elvermez. Böyle de hazin dolu dramatik bir iştir. İşin özü; alın o broşürleri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Broşürlerin alınmamasının sebebi broşürlerin ikiye ayrılması.Birincisi bir ürünün,mekanın,bir etkinliğin tanıtımı olarak dağıtılan broşürler ikincisi ücretli... Devamını Gör