Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Hekimlik Andını Değiştirdi: Kürtaj Karşıtlığı İması Yapıldı, Cinsel Yönelim Vurgusu Kaldırıldı

Üniversite Hekimlik Andını Değiştirdi: Kürtaj Karşıtlığı İması Yapıldı, Cinsel Yönelim Vurgusu Kaldırıldı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, hekimlik yemininden 'cinsel kimlik, cinsel yönelim ayırt edilmemesi gerektiğine' yönelik maddeyi çıkarttı. Ayrıca, orijinalinden ayrılan metinde, kürtaj karşıtlığı iması yapıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hekimlik andını değiştirdiler

Hekimlik andını değiştirdiler

Selçuk Üniversitesi'nin tıp fakültesi mezunlarına okuttuğu hekimlik andı ile Dünya Tabipler Birliği'nin hekimlik andı arasında bazı farklılıklar olduğu görüldü.

T24'ün haberine göre, Selçuk Üniversitesi, 'Görevimle hastam arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, irk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime...' kısmını, 'Din, milliyet, ırk ve görüş farklılıklarının mesleğimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğim' olarak değiştirdi.

Yapılan bir diğer değişiklik ise kürtaj iması oldu. İnsan hayatına 'ana rahmine düştüğü andan itibaren saygı duyulması gerektiği' maddesiyle, kürtaj karşıtlığı iması yapıldı.

Ayrıca, 'Meslektaşlarımı kardeş olarak göreceğim' kısmı eklendi.

Selçuk Üniversitesi'nin andı şöyle:

Selçuk Üniversitesi'nin andı şöyle:

'Hekimlik mesleği üyeleri arasında katıldığım şu anda, kendimi insanlığın hizmetine adayacağıma söz veriyorum. Hocalarıma karşı duyduğum ve gösterdiğim saygıyı hayatım boyunca koruyacağım. Meslektaşlarımı kardeş olarak görerek, ilişkilerimde deontolojik kurallara bağlı kalacağım.

San'atimi vicdani ölçüler içerisinde ve ağırbaşlılıkla yapacağım. Hekimlik mesleğinin geleneklerini ve şerefini titizlikle yaşatacağım. Hastamın sağlığı baş kaygım olacaktır. Hastalarımın sırlarını muhafaza edeceğim. Din, milliyet, ırk ve görüş farklılıklarının mesleğimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğim.

İnsan hayatına, ana rahmine düştüğü andan itibaren kesin olarak saygı duyacağım. Tehdit altında bile olsam, mesleğimi insanlık aleyhine kullanmayacağım. Hiçbir baskı altında kalmadan, bütün bu söylediklerimi yapacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
99
14
10
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslı

Kürtaj cinayettir . Bakamayacaği bir çocuğu doğurup ona kötü bir hayat yaşatmakta kürtaj kadar kötüdür.

Assad Najjar

Hiç kimse sınanmadığı günahın masumu değildir Aslı Hanım. Peki tecavüze uğradığı için hamile kalan kadınlar ne yapsınlar? Ya da çocuğu hasta olarak doğacağı ... Devamını Gör

Osman Elmallı

Herkes kürtajı savunmak zorunda mı

pikachu balbazar

üşenilmese şunun gibilere dava açıcaksında kim uğraşıcak sonra görecükler anyayı konyayı

OCREATUS

Artık hipokrat yemini edilmiyor. Hekimlik andı içiliyor (hipokrat yemini olarak hala adlandıranlar var). Hekimlik Andı Dünya tabipler birliği tarafından yazı... Devamını Gör