Görüş Bildir
Haberler
Umutsuz Romantik Jane Austen'ın Aşk Romanlarından 16 Muhteşem Alıntı

Umutsuz Romantik Jane Austen'ın Aşk Romanlarından 16 Muhteşem Alıntı

Gökhan A.
26.03.2017 - 16:13

19. yüzyılda yaşamış dünyanın en ünlü yazarlarından biri olan Jane Austen, kitaplarında vadettiği bütün mutlu sonların aksine mutluluğu kendi yaşamında yakalayamamış umutsuz bir romantikti. Daha bize efsaneler arasına girecek 10'larca kitap daha bırakamadan hayatının baharında bu dünyadan göçüp gitti. Göğüs kanserinden öldüğünde 42 yaşındaydı.

Toplamda yazdığı 6 roman, televizyon veya sinemaya defalarca uyarlanmıştır. Bunların en bilineni Gurur ve Önyargı romanıdır ki her on yılda bir ya bir sinema filmi, ya da televizyon filmi veya diziyle karşımızda oluyor.

İşte karşınızda 'Umutsuz Romantik Jane Austen'ın Aşk Romanlarından 16 Muhteşem Alıntı!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

#1 "Her insanın, yaratılışı gereği ister istemez şeytani, doğal bir kusura meyilli olduğuna inanıyorum. Dünyanın en üstün eğitimini bile alsa işe yaramaz."

— Gurur ve Önyargı

#2 "Kontrol edilemeyen kindarlık, insanın karakterine gölge düşüren gerçek bir lekedir."

— Gurur ve Önyargı

#3

'Eğer bir kadın bir erkeği kabul edip etmeme konusunda şüphe ediyorsa kesinlikle onu reddetmesi gerektiğine inanırım. Eğer evet demekte tereddüt ediyorsa doğrudan hayır demesi gerekir. Evliliğe güven içinde adım atarken şüpheli duygulara, yarım gönüle yer yoktur.'

— Emma

#4

'Gurur ve kibir kelimeleri çok kere birbirine karıştırılırsa da, gerçekte başka şeylerdir. Bir insan kibirli olmadan da gururlu olabilir. Gurur daha çok kendi nefsimize karşı duyduğumuz saygıyla ilgilidir; kibirse başkalarının bize duymasını istediğimiz saygıyla ilgilidir.'

— Gurur ve Önyargı

#5 "Oysa insanlar olduklarından daha yüksek görünmeye özendiler mi, gözden düşerler."

— Mansfield Park

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6 "Bir kadın sevdiği kişiden ilgisini saklarsa, onu elde etme fırsatını kaybedebilir, sonra da aşkından herkesin habersiz olduğuna inanarak kendini avutur..."

— Gurur ve Önyargı

#7 "Onun gururunu ben de kolaylıkla hoş görebilirdim. Benim gururuma dokunmamış olsaydı."

— Gurur ve Önyargı

#8 "Karşısındakinin gözüne girmek için elinden geleni yapan bir adam bence, üstün nitelikli olup da umursamayan bir adamdan daha çok başarı kazanabilir."

— Emma

#9

'Gerçekten sevdiğim pek az insan var; hele saygı duyduğum daha da az. Dünyayı tanıdıkça hoşnutsuzluğum daha da artıyor; her geçen gün insan karakterinin tutarsızlığına ve akıllı, duygulu görünenlere bile güvenilmeyeceğine olan inancım güçleniyor.'

— Gurur ve Önyargı

#10 "Hata yapma ya da başkalarını mutsuz etme kastı olmadan da hata yapılabilir ve üzüntü verilebilir. Düşüncesizlik, başka insanların duygularına karşı dikkatsizlik, kararsızlık da aynı işi görür."

— Gurur ve Önyargı

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11 "Şiddetli acılardan henüz kurtulmuş olanlar veya sağlıklarına yeniden kavuşanlar, başka insanlara karşı daha duyarlı olurlar."

— İkna

#12 "Ağlıyorsun Darcy. Bilirim; elin avucun yaralanınca kan akar, kalbin yaralandığında ise gözyaşı."

— Gurur ve Önyargı

#13 "İnsan ruhunun, ilginç durumlardaki kişilere karşı bir yufkalığı vardır. Örneğin, evlenen ya da ölen genç insanların her zaman iyiliği konuşulur."

— Emma

#14 "Bir kişiye hafifçe meyletmek doğal bir olaydır; ama karşı taraftan hiçbir ilgi görmeden gerçekten aşık olmayı göze alacak pek fazla kişi çıkmaz."

— Gurur ve Önyargı

#15 "Güven bitmişse, virgül koyup düşünmeye gerek yok. Nokta koymanın zamanı gelmiştir."

— Mansfield Park

İçeriğin Devamı Aşağıda

#16 "Sen bana, gerçekten sevilmeye değer bir kadının sevgisini kazanabilmek için daha başka erdemlere sahip olmam gerektiğini öğrettin."

— Gurur ve Önyargı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
81
6
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mikhailovskaya

<3 Jane Austen <3

Gizem Yenikler

Çok güzel bir içerik

beyr

Ne muhteşem yazar..