Görüş Bildir
Haberler
Umumi Tuvaletlerde Klozetin Üzerini Tuvalet Kağıdı ile Kaplamak Bakterilerin Daha Kolay Üremesini Sağlıyor!

Umumi Tuvaletlerde Klozetin Üzerini Tuvalet Kağıdı ile Kaplamak Bakterilerin Daha Kolay Üremesini Sağlıyor!

Rinascita
28.10.2018 - 23:28

Çoğu insan umumi tuvaletleri kullanmamayı tercih etse de bazen kullanmak zorunda kalabiliyor. Bu durumda mikroplardan korunmak için genellikle oturulan bölgeyi tuvalet kağıdı ile örtmek gibi bir yöntem kullanılıyor . Fakat bir uzman bu şekilde bakteriler ile daha fazla temas halinde olunduğunu ve mikrop kapma riskinin arttığını söylüyor. Bu konu hakkında yapılan araştırmaları Lad Bible'dan sizler için derledik.

Kaynak: http://www.ladbible.com/news/weird-gr...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doktor Philip Tierno, klozetlerin üst kısmının çoğu evin mutfak lavabolarından daha temiz olduğunu söylüyor.

Klozet setleri bakterileri püskürtmek için özel olarak tasarlanır. Fakat tuvalet kağıtlarının tasarlanma amacı bu değildir.

Tuvalet kağıdının emici özelliği bakteriler için kolay üreme ortamı hazırlar.

Geçmiş çalışmalarda, sifona basarak tuvaleti temizlemenin aerosolizasyon adı verilen bir süreç ile bakteri yaydığı bulunmuştu. Peki kendini hasta hisseden var mı?

Tuvalet kağıtları genellikle kolay ulaşılması için tuvalete yakın bir yerde konumlandırılır. Bu sebeple havaya yayılan bakteriler tuvalet kağıdına nüfus eder. Bu bakış açısı ile baktığımız zaman aslında biz kirlenmiş tuvalet kağıtları kullanıyoruz. Buna rağmen kimsenin hastalanmaması güzel haber!

Bunu önlemenin klozet kapağını kapatmak gibi çok basit bir yöntemi var. Ancak umumi tuvaletlerde bu yöntem çözüm olmayabilir.

Bunu önlemenin klozet kapağını kapatmak gibi çok basit bir yöntemi var. Ancak umumi tuvaletlerde bu yöntem çözüm olmayabilir.

Peki çözüm nedir?

Dr. Tierno konu hakkında açıklamalarda bulundu: ''Elleriniz ne kadar kirlenmiş olursa olsun sabunla 20 saniye boyunca tırnaklarınızın arasına kadar düzgün biçimde yıkadığınız takdirde endişelenecek bir şey yoktur.''

Fakat mikrop endişesi burada bitmiyor. Dr. Tierno tuvalet kapısını açarken kapı kollarının kirli olması sebebiyle kağıt havlu kullanmak gerektiğini söylüyor.

Dr. Tierno son uyarıyı şu şekilde yapıyor: ''Gerçekten kirli görünen bir tuvalete girerseniz o tuvaleti kullanmayın!''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
35
28
22
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın