Görüş Bildir
Haberler
Ülkemizde Hâlâ Birçok Yerde Görebileceğimiz ve Cinsellikle Bağlantılı Garip Gelenekler

Ülkemizde Hâlâ Birçok Yerde Görebileceğimiz ve Cinsellikle Bağlantılı Garip Gelenekler

14.10.2021 - 12:33

Aileler her zaman gelenek ve göreneklerimize bağlı kalmamızı ister. Bizler de her ne kadar garip hatta saçma gelse de bu gelenekleri yerine getirmeye çabalarız. Peki bu geleneklerin altında ne gibi anlamlar yatıyor, hiç düşündünüz mü? Cinsellikle bağlantılarını bilseler, aile büyüklerinin bile yerine getirmenizi istemeden önce iki kez düşüneceği adetler var! Tüm bu garip gelenekleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kanlı çarşaf

1. Kanlı çarşaf

Ülkemizde hala gelin ve damadın ilk gecelerini üzerinde geçirdikleri kanlı çarşafın balkondan veya camdan sarkıtılarak konu komşuya sergilenmesi geleneği devam ediyor. Bu gelenek devam ettiği sürece domates salçası gibi çarşafa kırmızı renk verecek çeşitli malzemelerin gerdek evinde bulundurulması geleneği de devam edecek gibi görünüyor, ne dersiniz?

2. Damat dövme

2. Damat dövme

Nişandı, kınaydı, düğündü derken tüm zorlukları aşmasına sadece bir kapı kalan damatlar, gerdek odasına girmeden önce sırtından bir güzel yumruklanıyor. Geleneklere göre bu damadın işini zorlaştırmanın son aşaması!

3. Damat çıplak!

3. Damat çıplak!

Özellikle doğu bölgelerinde damat, damatlığını giymeden hemen önce misafirlerin önüne iç çamaşırlarıyla çıkarılıyor. Eee ne yapalım, yiğidin malı meydanda olur!

4. Hamamda görmeden olmaz!

4. Hamamda görmeden olmaz!

Bu çıplak görülme işi sadece damat için olacak değildi ya, elbette ki atalarımız gelin için de bir şeyler düşünmüş. Düğün öncesinde erkek tarafının kadınlarının gelin adayını hamama götürmesi en yaygın geleneklerimizden bir tanesi.

5. Takısız asla!

5. Takısız asla!

Damadın gerdek öncesi işini yumruklarla zorlaştıran akrabalardan sonra sıra geliyor geline... Geleneklerimize göre damat geline pahalı bir hediye vermeden bırakın gerdeğe girmeyi, gelinin yüzünü bile göremiyor. Bu nedenle bu hediyeye yüz görümlüğü deniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Darısı başına!

6. Darısı başına!

Bir diğer gelenek ise gelin ve damadın tepesinden darı atılması. Bu hareketin evliliğe bolluk ve bereket getirdiğine inanılıyor, öncelikle de çocuk açısından! 'Darısı başına' lafı da bu gelenekten geliyor.

7. Hain arkadaşlar!

7. Hain arkadaşlar!

Bu maddeyi de okuduğunuzda 'Gelenekler yüzünden damadın çilesi bitmek bilmiyor!' diyeceksiniz, haklısınız. Özellikle Doğu'da düğün günü damadın arkadaşları damada birçok şey yapmakta özgür. Minareden aşkını ilan da ettirebilirler, tüm köyü yalın ayak gezdire de bilirler, çıplak damat görme olayında olduğu gibi. Ne yapalım, 'Zafere giden yolda her şey mübahtır' diyor ve son geleneğimize geçiyoruz.

8. Gerdek görmeden çocuk görmek

8. Gerdek görmeden çocuk görmek

Geleneklerimize göre gelin, damat evine girer girmez hemen bir yere oturtuluyor ve kucağına bir kız bir de erkek çocuk veriliyor. Bu gelenekteki iyi dilek gayet açık olsa da gerdek görmeden çocuk gören gelinin kaçası geliyordur diye düşünüyoruz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
69
27
13
11
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Koray

Kendi kültürümüz, kendi mirasımız derken bunları kast etmiyorduk elbette... Yani hangi çağdayız gerçekten? Bunları yapan, yaptıran ve göz yuman herkes aynı d... Devamını Gör

AngelOfDeath06

Bunlar Ne Biçim Gelenek, Eğer 2. Ve 3. Ben Evlenirken Bana Yapmak İsteselerdi Ben Evlenmezdim Ha

Andrew Edysson

Üçüncüsünü bana yapmaya kalkacakların alayını s*kerim

Andrew Edysson

S*kerim öyle geleneği